Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Εάν προσδιοριστεί έκτακτη γενική συνέλευση στην Attica bank…θα αποχωρήσει και ο Πανταλάκης – Ο Τσίπρας επιμένει για αλλαγές

Εάν προσδιοριστεί έκτακτη γενική συνέλευση στην Attica bank…θα αποχωρήσει και ο Πανταλάκης – Ο Τσίπρας επιμένει για αλλαγές
Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο ΕΦΚΑ όντως έχει ζητήσει την παραίτηση Πανταλάκη και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί ο Τσίπρας και Φλαμπουράρης έχουν ζητήσει την παραίτηση Πανταλάκη και Ρουμελιώτη.
(upd)Kαθοριστικής σημασίας για τις μελλοντικές εξελίξεις και διοικητικές αλλαγές στην Attica bank είναι το σημερινό, 18 Μαρτίου 2019 έκτακτο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει αυτήν την ώρα με βασικό θέμα να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση ώστε να ξεκαθαρίσουν οι διοικητικές αλλαγές.
Αυτό που δεν αναφέρεται είναι ότι η κυβέρνηση και ειδικά ο πρωθυπουργός Τσίπρας και ο υπουργός επικρατείας Φλαμπουράρης ζήτησαν από τον ΕΦΚΑ τον βασικό μέτοχο της Attica bank να ζητήσει τις παραιτήσεις Ρουμελιώτη (Προέδρου) και Πανταλάκη (διευθύνοντος συμβούλου).
Ο Ρουμελιώτης υπέβαλλε την παραίτηση του για να διευκολύνει τους χειρισμούς του ΕΦΚΑ του βασικού μετόχου αλλά ο Πανταλάκης δεν παραιτείται επικαλούμενος το καταστατικό που αναφέρει ότι μόνο η Γενική Συνέλευση μπορεί να αποφασίσει αλλαγές στην διοίκηση της Attica bank.
Εάν προσδιοριστεί έκτακτη γενική συνέλευση τότε δεν θα επικυρώσουν μόνο τον νέο Πρόεδρο – προτάθηκε ο Γιώργος Μιχελής πρώην πρόεδρος του ΤΧΣ χωρίς ο ίδιος να έχει ενημερωθεί, πραγματικά τραγέλαφος – αλλά ο ΕΦΚΑ θα προτείνει για νέο διευθύνοντα σύμβουλο τον Γιάννη Τσακιράκη σημερινό αναπληρωτή CEO της Attica bank.
Ωστόσο ο Θεόδωρος Πανταλάκης ο σημερινός CEO της Attica bank ζήτησε την στήριξη Στουρνάρα της ΤτΕ, Πετρόπουλου (υφυπουργού Εργασίας) αλλά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Δραγασάκη.
Ο Ρουμελιώτης που παραιτήθηκε από Πρόεδρος έφερε στο φως την υπόθεση Καλογρίτσα και πως ένας επιχειρηματίας πήρε 119-123 εκατ ευρώ δάνεια με μόλις 3 εκατ εξασφαλίσεις – ήταν 25 εκατ και επαναξιολογήθηκαν οι εξασφαλίσεις σε 3 εκατ - .
Ο Πετρόπουλος εμφανίζεται να υποστηρίζει τον Πανταλάκη και ο Δραγασάκης να εμφανίζεται ενοχλημένος για την υπόθεση Καλογρίτσα.
Η αλήθεια είναι όμως ότι συγκριμένος υπουργός της κυβέρνησης έχει πιέσει την Attica bank να χρηματοδοτήσει τον επιχειρηματία Καλογρίτσα με την τράπεζα να υποχωρήσει στις πιέσεις παραβιάζοντας τους τραπεζικούς κανόνες.
Στο παρασκήνιο λοιπόν ο Θεόδωρος Πανταλάκης ζητάει να μην αποχωρήσει σε έκτακτη γενική συνέλευση αλλά σε τακτική γενική συνέλευση τον Ιούνιο 2019 αντί τον Απρίλιο 2019 στην έκτακτη γενική συνέλευση.
Η απόφαση που θα λάβει το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο εάν δηλαδή συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση θα κρίνει και τον χρόνο αποχώρησης του Πανταλάκη από την διοίκηση της Attica bank.
Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι ο ΕΦΚΑ όντως έχει ζητήσει την παραίτηση Πανταλάκη και η κυβέρνηση που εκπροσωπεί ο Τσίπρας και Φλαμπουράρης έχουν ζητήσει την παραίτηση Πανταλάκη και Ρουμελιώτη.
Για να εκτονωθεί πλήρως η κατάσταση οι παραιτήσεις Ρουμελιώτη και Πανταλάκη αποδεικνύονται αναγκαιότητες.

Τι ανέφερε από τις 16 Μαρτίου 2019 το bankingnews

Τσίπρας και Φλαμπουράρης έχουν ταχθεί υπέρ της παραίτησης – αποχώρησης Θεόδωρου Πανταλάκη από την Attica bank αναφέρουν διασταυρωμένες πληροφορίες.
Ωστόσο ο Πετρόπουλος ο υφυπουργός Εργασίας που υπάγεται ο ΕΦΚΑ – είναι ο βασικός μέτοχος της Attica bank – τάσσεται υπέρ της άποψης οι αλλαγές στην τράπεζα να πραγματοποιηθούν όχι σε έκτακτη γενική συνέλευση αλλά στην τακτική του Ιουνίου 2019.
Υπάρχει διάσταση απόψεων, ωστόσο καλά ενημερωμένη πηγή αναφέρει ότι ο Τσίπρας ο πρωθυπουργός και ο Φλαμπουράρης ο υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τις τράπεζες επιμένουν ότι στην Attica bank πρέπει να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση ώστε να αντικαταστήσει και τον διευθύνοντα σύμβουλο.
Στις 18 Μαρτίου 2019 στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με ένα θέμα όχι να εκλέξει νέο Πρόεδρο, αυτό αποτελεί δευτερεύουσα εξέλιξη αλλά να αποφασίσει εάν θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση.
Εάν συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση τότε ο ΕΦΚΑ θα προτείνει για διευθύνοντα σύμβουλο στην Attica bank τον Ιωάννη Τσακιράκη σημερινό αναπληρωτή CEO της Attica bank.
Η σύγκλιση έκτακτης γενικής συνέλευσης θα έχει ένα στόχο να αντικαταστήσει τον σημερινό διευθύνοντα σύμβουλο της Attica bank.
Όμως η διάσταση απόψεων εντός της κυβέρνησης φαίνεται περίεργη.
Ο Φλαμπουράρης υποστηρίζει ότι ζητήθηκε η παραίτηση Ρουμελιώτη από την θέση του Προέδρου της Attica bank για να εκτονωθεί η εσωτερική κρίση, αλλά ο ΕΦΚΑ ζήτησε και την παραίτηση Πανταλάκη.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica bank ο Θεόδωρος Πανταλάκης δήλωσε ότι δεν παραιτείται καθώς επικαλέστηκε το καταστατικό που αναφέρει ότι ο CEO μόνο με γενική συνέλευση των μετόχων μπορεί να αντικατασταθεί.
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ο Πανταλάκης έχει την ενεργή υποστήριξη Στουρνάρα του διοικητή της ΤτΕ που υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητος στην Attica bank ενώ και ο Πετρόπουλος παραδόξως εμφανίζεται να ταυτίζεται με τις θέσεις Στουρνάρα.
Στο διοικητικό συμβούλιο στις 18 Μαρτίου θα αποσαφηνιστούν πολλές πτυχές της υπόθεσης.
Πάντως πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι ο ΕΦΚΑ ο βασικός μέτοχος της Attica bank με ποσοστό 46% περίπου ζήτησε επίσημα την παραίτηση Πανταλάκη, πέραν από την παραίτηση Ρουμελιώτη.
Ο Ρουμελιώτης παραιτήθηκε για να διευκολύνει τον ΕΦΚΑ αλλά ο Πανταλάκης ακολουθεί άλλη στρατηγική.
Η μάχη θα δοθεί εάν θα συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση ή εάν η τακτική γενική συνέλευση θα αναλάβει να πάρει τις δέουσες αποφάσεις.
Όσον αφορά το θέμα του Προέδρου τίποτε λιγότερο από τραγέλαφο, καθώς ο Προτεινόμενος Πρόεδρος ο Γιώργος Μιχελής ήταν ανενημέρωτος…. και ο Αθ. Σταθόπουλος που εξελέγη άτυπα προσωρινά Πρόεδρος έως το ΔΣ της 18ης Μαρτίου…επιλέγει ως ο αρχαιότερος του διοικητικού συμβουλίου…

Υποσημείωση

Είναι αξιοπερίεργο Τσίπρας και Φλαμπουράρης να τάσσονται υπέρ της παραίτησης Πανταλάκη και ο Πετρόπουλος να εμφανίζεται…να ταυτίζεται με τον Στουρνάρα.
Ότι η κυβέρνηση δεν θέλει να ανοίξει μέτωπα και λόγω νόμου Κατσέλη με την ΤτΕ…δεν θεωρούμε ότι είναι ισχυρό επιχείρημα.  

(πρώτη ενημέρωση 18 Μαρτίου 2019, 00:11)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης