Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή της μονάδας Arctic LNG 2, Novatek και Saudi Aramco

tags :
Κοντά σε συμφωνία για την κατασκευή της μονάδας Arctic LNG 2,  Novatek και Saudi Aramco
Τους επόμενους μήνες είναι πολύ πιθανό να υπογραφεί συμφωνία ανάμεσα στις δύο εταιρείες
Πολύ κοντά σε συμφωνία με την κρατική εταιρεία της Σαουδικής Αραβίας, Saudi Aramco για τη συμμετοχή της στο έργο κατασκευής της μονάδας παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου  Arctic LNG 2 , βρίσκεται ο ρωσικός γίγαντας του φυσικού αερίου, Novatek, όπως επιβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος του τελευταίου Leonid Mikhelson.
Μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, ο Mikhelson δήλωσε πως σύντομα θα μπορούσε να υπογραφεί μία συμφωνία, κάτι που αναμένεται, όπως είπε, τους προσεχείς μήνες.
Πρόσθεσε επίσης, πως δεν αναμένει ότι οι παγκόσμιες τιμές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) θα αλλάξουν μετά την έναρξη του έργου, αναφέρει το Reuters.
Μιλώντας στο περιθώριο μιας συνάντησης μελών του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων εξαγωγέων πετρελαίου στο Μπακού, ο επικεφαλής της Novatek δήλωσε επίσης ότι o λεγόμενος «ΟΠΕΚ του αερίου»,ένας άτυπος οργανισμός παγκόσμιων κορυφαίων παραγωγών φυσικού αερίου - θα ενισχυθεί στις παγκόσμιες αγορές ενέργειας.
To έργο Arctic LNG 2, είναι η δεύτερη μονάδα παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου της εταιρείας Novatek, η οποία θα λειτουργήσει το 2023.
Η μονάδα θα μπορεί να παράγει 19,8 εκατομμύρια τόνους υγροποιημένου φυσικού αερίου ετησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης