Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Σφοδρή σύγκρουση ΓΣΕΕ – ΠΑΜΕ για τα έκτροπα στο 37ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας

Σφοδρή σύγκρουση ΓΣΕΕ – ΠΑΜΕ για τα έκτροπα στο 37ο συνέδριο της Συνομοσπονδίας
Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην ηγεσία της ΓΣΕΕ και το ΠΑΜΕ για το συνέδριο της Συνομοσπονδίας
Έντονη αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ με αφορμή το γεγονός ότι, το 37ο συνέδριο της συνομοσπονδίας στην Καλαμάτα δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΜΕ, την κυβέρνηση και την Ελληνική Αστυνομία .
Σε δηλώσεις του παράλληλα προανήγγειλε ότι «όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο, να πάρουμε δηλαδή κάθε μέτρο δημοκρατικό και νόμιμο με βάση το καταστατικό των συνδικάτων και να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή νόμιμης δημοκρατικής διοίκησης της ΓΣΕΕ.»
Ειδικότερα ο Γιάννης Παναγόπουλος δήλωσε:
«Είμαστε εδώ, η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ.
Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με πρωτοφανείς βιαιότητες και τραμπουκισμούς δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας.
Ότι δεν κατάφεραν 10 χρόνια, μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικες, θέλουν να το καταφέρουν μέσα σε μερικά λεπτά, μέσω των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών, δηλαδή να διαλύσουν τα συνδικάτα και να οδηγήσουν σε διορισμούς τις νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους.
Δεν θα υποκύψουμε. Όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο, δηλαδή να πάρουμε κάθε μέτρο, δημοκρατικό και νόμιμο, με βάση το καταστατικό των συνδικάτων και να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή νόμιμης, δημοκρατικής διοίκησης της ΓΣΕΕ.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ και ο κομματικός φορέας που τους καλύπτει, είναι υπόλογοι.
Η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία που δεν προστάτευσε δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατικούς θεσμούς, είναι υπόλογοι.
Ας τους κρίνουν οι Έλληνες, γιατί αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται πόσο καλά είναι τα συνδικάτα, αλλά αν μία δημοκρατική οργάνωση έχει δικαίωμα να λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, σε μία ευρωπαϊκή αναπτυγμένη χώρα.»

Απάντηση του ΠΑΜΕ στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ
 
Στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ απάντησε ο Νίκος Μαυροκέφαλος, λέγοντας πως οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι περιμένουν τρεις μέρες από το πρωί ως το βράδυ, να ξεκινήσει το συνέδριο της ΓΣΕΕ, διότι δεν ήρθαν εδώ για να κάνουν πολυήμερες διακοπές με τα λεφτά των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα, ο Νίκος Μαυροκέφαλος επεσήμανε πως «λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν ότι οι συγκεντρώσεις των εργαζομένων έξω από το χώρο του συνεδρίου, εμποδίζουν να γίνει το συνέδριο της ΓΣΕΕ».
Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «οι αντιπρόσωποι εργαζόμενοι βρισκόμαστε εδώ απαιτώντας να γίνει συνέδριο των εργατών, χωρίς εργοδότες και "νόθους"».
Επανειλημμένα, συνέχισε, «και με κάθε τρόπο, ακόμα και με εξώδικα, ζητάμε να ξεκινήσει το συνέδριο με τους γνήσιους αντιπροσώπους».
«Αν νομίζουν», πρόσθεσε, εννοώντας την πλειοψηφία της διοίκησης, «τι από την Δευτέρα με διορισμένη διοίκηση θα στρογγυλοκαθίσουν στα γραφεία της ΓΣΕΕ, είναι γελασμένοι».
Επίσης ο Νίκος Μαυροκέφαλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα 53 αντιπροσώπων, οι οποίοι, όπως υποστήριξε, δεν μπορούν να πάρουν μέρος στο συνέδριο, λόγω νόθων και παράτυπων διαδικασιών.
Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι ξεκινάμε μια ελπιδοφόρα μάχη για την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος, ενώ προανήγγειλε νέα συγκέντρωση συνδικαλιστών και εργαζομένων  το πρωί της  Κυριακής (17/3/2019) έξω από το χώρο του ξενοδοχείου που είναι προγραμματισμένο το συνέδριο.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης