Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γεννηματά: Ο Τσίπρας ήταν ο πιο πρόθυμος σε ό,τι ζήτησαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης

Γεννηματά: Ο Τσίπρας ήταν ο πιο πρόθυμος σε ό,τι ζήτησαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης
O πρωθυπουργός βρίσκεται σε απόγνωση μπροστά στην ήττα και σε παραλήρημα από τον πανικό, τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ
Επίθεση στην κυβέρνηση, προσωπικά στον πρωθυπουργό, αλλά και στην ΝΔ, εξαπέλυσε από την Πρέβεζα το Σάββατο (16/3/2019), η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.
Κατά την ομιλία της σε πολιτική εκδήλωση και χρησιμοποιώντας «σκληρή» γλώσσα, είπε πως πρωθυπουργός βρίσκεται σε απόγνωση μπροστά στην ήττα και σε παραλήρημα από τον πανικό, ενώ σημείωσε πως «όλο το διάστημα που κυβερνά, στην πραγματικότητα έφτιαξε τη Νέα Δεξιά, με σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές και περικοπές».
Ειδικότερα, ανέφερε, ότι «κατέστρεψε το Κράτος Πρόνοιας, δέσμευσε τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια, τα έδωσε όλα στους δανειστές.
 Ο πιο πρόθυμος σε ό,τι ζήτησαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης» και τόνισε πως «η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν έχει καμία σχέση με τη Κεντροαριστερά» και έκανε λόγο για πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά.
«Κυβέρνησε με ακροδεξιούς. Κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού.
Από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς. Αδειάζει τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στημένη λεμονόκουπα.
Έφτιαξε στην πραγματικότητα μαζί με την καραμανλική συνιστώσα που τον στηρίζει, τη Νέα Δεξιά και τώρα που είναι σε απελπισία ψάχνει έναν προσωπείο για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα.
Κατάχρηση της εξουσίας και καθεστωτισμός: αυτό είναι το ύφος και ήθος της κυβέρνησης Τσίπρα.
Δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά.
Πρόκειται για ένα πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά που «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα.
Όμως ότι και να κάνει, η Κυβέρνηση του πλησιάζει το τέλος της και έρχεται η ώρα της κρίσης. ΣΥΡΙΖΑ και προοδευτική συμμαχία είναι το τελευταίο ανέκδοτο.
Ο κ. Τσίπρας θα κριθεί από τα έργα και τις ημέρες του. Με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα εθνικά θέματα υποχωρούν , η Δημοκρατία είναι σε κίνδυνο».
Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφερόμενη στο μέτωπο της Οικονομίας, υποστήριξε ότι «η ζημιά από τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ξεπερνά τα 200 δισ. ενώ 20 δισ. χάθηκαν στην ανακεφαλαιοποίηση των Τραπεζών που πέρασαν σε ξένα χέρια και πρόσθεσε πως «η ανάπτυξη καρκινοβατεί, οι φόροι πνίγουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις».
Παράλληλα μιλώντας για την κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης, είπε μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση διέλυσε το ΕΣΥ, ότι τα Νοσοκομεία έχουν φτάσει στο κόκκινο, οι έμμεσοι φόροι γονατίζουν τους πιο αδύναμους, για να συμπληρώσει:
«Το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να εγγυηθεί την αξιοπρέπεια των εργαζομένων, των άνεργων, των συνταξιούχων».
Η Φώφη Γεννηματά έστρεψε τα βέλη της και στη ΝΔ για την οποία τόνισε πως εκφράζει και σήμερα ό,τι πιο συντηρητικό και οπισθοδρομικό για τον τόπο.
«Δεν είναι λύση η επιστροφή της δεξιάς.
Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του, που δεν έχει ουσιαστικό πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση.
Που προσδοκά να ολοκληρώσει τις συμφωνίες υποταγής η σημερινή κυβέρνηση, για να καθίσει αναπαυτικά πάνω σ' αυτές και να διαχειριστεί τα πράγματα.
Δεν είναι ο κ. Μητσοτάκη και η ΝΔ οι «σωτήρες» απέναντι στα δεινά που προξενεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι οι ίδιοι που βάφτισαν «επανίδρυση» την διάλυση του κράτους.
Είναι οι ίδιοι που αποσάρθρωσαν την Ελληνική Οικονομία λίγα χρόνια μετά το απόγειο της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή οδήγησαν στην κρίση και τα Μνημόνια.
Για μας η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος μην το ξεχνάμε» τόνισε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.
Η κ. Γεννήματα, υπογράμμισε πως το κόμμα της, είναι πραγματικά προοδευτική δύναμη, που στέκεται εμπόδιο στα σχέδιά της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
«Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεμπερδεύουμε με την δεξιά πολιτική από την fake αριστερά. Να γίνει ξανά ισχυρό το μέτωπο απέναντι στην δεξιά της ΝΔ, να γίνει και πάλι κυρίαρχο το δίλημμα "Πρόοδος ή Συντήρηση"».
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης