Τελευταία Νέα
Διεθνή

H Κίνα μειώνει τον ΦΠΑ για να τονώσει και την αγορά αυτοκινήτου – Ανταποκρίθηκαν Mercedes και BMW

H Κίνα μειώνει τον ΦΠΑ για να τονώσει και την αγορά αυτοκινήτου – Ανταποκρίθηκαν Mercedes και BMW
Η κινεζική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει, πως θα μειώσει τον ΦΠΑ από την 1η Απριλίου 2019
Η BMW και η Mercedes-Benz, δύο από τις σημαντικότερες ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοίνωσαν, πως θα μειώσουν τις τιμές των μοντέλων τους στην Κίνα.
Νωρίτερα η κινεζική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει, πως θα μειώσει τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ) στη χώρα από την 1η Απριλίου 2019.
Οι γερμανικές εταιρείες, ανήγγειλαν άμεσα περικοπές τιμών για διάφορα μοντέλα μετά την εξέλιξη αυτή.
Οι εκπτώσεις έρχονται καθώς η Κίνα πλήττεται από μία διακριτή συρρίκνωση της αγοράς αυτοκινήτων αφού η οικονομία της επιβραδύνεται.
Η BMW ανακοίνωσε ότι θα μειώσει τις τιμές τόσο για τα εγχώρια όσο και για τα εισαγόμενα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένης της τοπικής σειράς BMW 3 και της BMW 5, μαζί με τα μοντέλα εισαγωγής BMW X5 και BMW 7.
Οι μειώσεις στις τιμές των μοντέλων σηματοδοτούν την «ενεργή απάντηση της εταιρείας στην μείωση του ΦΠΑ», ανέφερε η BMW σε μια ανάρτηση στην WeChat, την δημοφιλής εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων της Κίνας.
Η Mercedes-Benz ανακοίνωσε παρόμοιες περικοπές τιμών σε μια σειρά από αυτοκίνητα της, τα οποία είναι επίσης άμεσα παραδοτέα, πριν από την επερχόμενη πτώση του ΦΠΑ.
Οι περικοπές που εμφανίζονται στη σελίδα κοινωνικών μέσων κυμαίνονται από 10.000 γιουάν έως 40.000 γιουάν σε επιλεγμένα μοντέλα.
Στις 5 Μαρτίου, ο Κινέζος πρωθυπουργός Li Keqiang ανακοίνωσε ότι η Κίνα θα μειώσει τον ΦΠΑ σε μια σειρά βιομηχανιών, με τον φόρο να μειώνεται στον κατασκευαστικό τομέα από 16% σε 13% και στον τομέα των μεταφορών από 10% σε 9%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης