Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί πέτυχαν οι πολιτικές του Salvini στο μεταναστευτικό - Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Γιατί πέτυχαν οι πολιτικές του Salvini στο μεταναστευτικό - Ποια είναι τα επόμενα βήματα
Ο ηγέτης της Lega έχει καταφέρει να κερδίσει τη λαϊκή υποστήριξη στη μάχη για την περιστολή της παράνομης μετανάστευσης
Έναν διαφορετικό τρόπο αντιμετώπισης του μεταναστευτικού προβλήματος έχει υιοθετήσει η ιταλική κυβέρνηση, που φαίνεται να αποδίδει καρπούς, κατά το Unz Review.
Παρά το γεγονός, πως η κυβέρνηση συνασπισμού του Κινήματος των Πέντε Αστέρων υπό τον  Luigi Di Maio και της Lega υπό τον Matteo Salvini, δείχνει ασταθής, έχει κατορθώσει με τη λαϊκή στήριξη να θέσει το θέμα κυρίαρχα στη διεθνή ατζέντα σε πείσμα των οπαδών της παγκοσμιοποίησης, των θεσμικών οργάνων της ΕΕ, των διαφόρων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και του George Soros. 
Οι Ιταλοί, που πλήττονται από το συντριπτικό βάρος στήριξης ενός ατελείωτου κύματος Αφρικανών μεταναστών, αντέδρασαν έντονα στην πραγματικότητα αυτή με την περιστολή και τους αυστηρούς όρους, που έθεσαν στην παρουσία των ΜΚΟ.
Μάλιστα, όπως παρατηρεί ο διαδικτυακός τόπος, η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από την προηγούμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση.
Η επιτυχής καταστολή της παράνομης μετανάστευσης ήταν εφικτή στο πλαίσιο μίας εθνικής πολιτικής συναίνεσης ότι η χώρα δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει και έπρεπε να αντιμετωπίσει πραγματικά τη ρίζα του προβλήματος.
Η συντριπτική πλειοψηφία της μετανάστευσης στα δυτικά κράτη εξελίσσεται επειδή οι κυβερνήσεις το επιτρέπουν, πολλές φορές ενάντια στη βούληση των πολιτών τους.
Ο Matteo Salvini, ως υπουργός Εσωτερικών βασίστηκε αρχικά στις προσπάθειες της προηγούμενης κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού αλλά εισήγαγε στην πορεία νέους όρους.
Κατάφερε να μειώσει την παράνομη μετανάστευση εντυπωσιακά ενώ δεν δίστασε να λάβει τα σκληρά μέτρα, που άλλες κυβέρνησης δεν τόλμησαν, μετατρέποντας πολλές φορές την κατάσταση αυτή και σε τηλεοπτικό show για να κερδίσει περαιτέρω τη στήριξη των μαζών.
Οι κινήσεις αυτές εξάλλου αύξησαν στα ύψη τη δημοτικότητά του.
Βέβαια οι ενέργειες αυτές του Salvini, έχουν προκαλέσει την οργή των ελίτ, που αποστρέφονται κάθε δυτικό εθνικιστή.
Ο Ιταλός υπουργός Εσωτερικών έχει επιπλέον αμέτρητους εχθρούς μεταξύ της παλιάς και παρακμάζουσας άρχουσας τάξης στην Ευρώπη.
Όταν ο Salvini τόνιζε ότι «θέλει να βοηθήσει τους Ιταλούς να κάνουν περισσότερα παιδιά παρά να εισαγάγει Αφρικανούς», ο Jean Asselborn, ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου στρεφόταν εναντίον του με πρωτοφανείς εκφράσεις για δυτικό πολιτικό.


Εξάλλου πολλοί αξιωματούχοι της Καθολικής Εκκλησίας έχουν στραφεί εναντίον του Salvini, συμπεριλαμβανομένου του αρχιεπισκόπου του Μιλάνου, που δεν δείχνουν να ανησυχούν με τον εξισλαμισμό της Ευρώπης, παρατηρεί το Unz Review.
Στον Salvini ασκήθηκε και δίωξη, επειδή δεν επέτρεψε σε μετανάστες να αποβιβαστούν σε ιταλικό λιμάνι, εφαρμόζοντας τους νόμους της χώρας του.
Διατήρησε βέβαια την κοινοβουλευτική του ασυλία, χάρη και στην υποστήριξη του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.
 
Γιατί πέτυχε ο Salvini

Ο ηγέτης της Lega έχει καταφέρει να κερδίσει τη λαϊκή υποστήριξη στη μάχη για την περιστολή της παράνομης μετανάστευσης με τις συχνές περιοδείες του ανά την ιταλική επικράτεια αλλά και με το χιούμορ με το οποίο αντιμετωπίζει από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις μικροαστικές επιθέσεις που δέχεται συνεχώς.
Πέτυχε, εκεί όπου και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump έχει αποτύχει.
Σύμφωνα με τον διαδικτυακό τόπου, ο Salvini επωφελήθηκε και τις «μοναδικές ιταλικές συνθήκες».      
Από την πτώση της Ρώμης, η Ιταλία δεν υπήρξε ποτέ η πλέον οργανωμένη χώρα.
Η οικονομική κατάσταση δεν είναι καλή και αυτό χωρίς αμφιβολία συμβάλλει στο να μην είναι οι Ιταλοί υπερβολικά άνετοι και, κατά συνέπεια πιο πραγματιστές σε σχέση με τους Ευρωπαίους του Βορρά.
Επιπλέον, και αξιοσημείωτο είναι ότι, ο Salvini δεν ασκεί εξουσία ως μικρότερος εταίρος στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Αντιθέτως η Lega είναι ένα ουσιαστικά ισότιμο κυβερνόν κόμμα μαζί με το Κίνημα των Πέντε Αστέρων εκπληρώνοντας πολλές από τις προεκλογικές υποσχέσεις της.  
Σύμφωνα με το Unz Review, πρόκειται για ένα κλασικό δείγμα εθνικιστικής κυβέρνησης, που πετυχαίνει, επειδή οι άνθρωποι είναι συντηρητικοί και νοσταλγικοί από τη φύση τους.
Δεν επιθυμούν την αλλοίωση του πληθυσμού της χώρας τους αλλά και επιθέσεις από τυχόν βίαιους μετανάστες.



Τα πατριωτικά μηνύματα

Κάθε κυβέρνηση που στέλνει πατριωτικά μηνύματα - αυθεντικά ή μη - είναι πιθανό να κερδίσει πολιτικά σε επίπεδο αποτελέσματος.
Οι πολίτες ανά τον κόσμο, πολλές φορές έχουν τη βεβαιότητα ότι η κυβέρνηση μάχεται για τα συμφέροντά τους, μόνο που αυτό δεν συμβαίνει πάντα και όταν το αντιλαμβάνονται σοκάρονται με τις αποκαλύψεις, πως βίαιοι μετανάστες πραγματοποιούν επιθέσεις εναντίον συμπολιτών τους.
O Salvini, αποκάλυψε από την πρώτη στιγμή την πραγματικότητα αυτή και δεν δίστασε να καταγγείλει θανάτους Ιταλών πολιτών από επιθέσεις ή υπαιτιότητα μεταναστών.
Εξάλλου στο πλαίσιο αυτό έχει κηρύξει τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών, κάτι που έχει αγκαλιάσει η ιταλική κοινή γνώμη.   
Ο Salvini δεν είναι κατά των Ευρωπαίων ή αντίθετος με την ΕΕ, αφού έχει επιδιώξει ενεργά να συνεργαστεί με  Ευρωπαίους πατριώτες σε άλλες χώρες.
Στη Μεγάλη Βρετανία, η φθαρμένη συντηρητική κυβέρνηση έχει βυθιστεί σε μια ατελείωτη περιδίνηση στην προσπάθειά της να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στην πραγματικότητα, η επαναδιαπραγμάτευση των οικονομικών σχέσεων της Μεγάλης Βρετανίας με ένα εμπορικό μπλοκ θα έπρεπε να είναι ένα σχετικά μικρό θέμα και ένα θέμα ελάχιστου ενδιαφέροντος για τους πολιτικούς.
Αντίθετα, ο Salvini επιμένει ότι «πιστεύει στην Ευρώπη» και έχει καλλιεργήσει δεσμούς με πατριωτικές κυβερνήσεις στην Ουγγαρία και την Πολωνία.
Ο Salvini ζήτησε εξάλλου ιδιαίτερα την ίδρυση ενός «ιταλο-πολωνικού άξονα».



Η Πολωνία και η Ιταλία θα είναι οι ήρωες αυτής της νέας ευρωπαϊκής άνοιξης, αυτή η αναβίωση πραγματικών ευρωπαϊκών αξιών, όπου θα επικρατεί σε μικρότερο βαθμό η οικονομία, θα υπάρχει λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερη δουλειά και περισσότερη οικογένεια και πάνω απ 'όλα περισσότερη ασφάλεια, αναφέρει το δημοσίευμα.
Τέλος, οι βασικές υποσχέσεις του Salvini ήταν, ως επί το πλείστον, εφικτές.
Δεν υπάρχει τίποτα δύσκολο για τη μείωση της νόμιμης και της παράνομης μετανάστευσης.
Είναι απλά θέμα βούλησης.
Οι επιτυχίες του  απέναντι στις εχθρικές μητροπολιτικές ελίτ έχουν γεμίσει με δύναμη τους υποστηρικτές του.
Ως αποτέλεσμα, η δημοτικότητα της Lega αυξάνεται σταθερά.
Αντίθετα, το, Κίνημα Πέντε Αστέρων  έχουν πέσει θύμα της ασαφούς ιδεολογίας τους και των μη ρεαλιστικών οικονομικών υποσχέσεων (ενώ η κυβέρνηση κατάφερε να προωθήσει έναν ελλειμματικό προϋπολογισμό τόνωσης, παρά την αντιπολίτευση της ΕΕ, η χώρα περιήλθε σε ύφεση).
Ως αποτέλεσμα των πολιτικών αυτών στις τοπικές εκλογές όπως στη Σαρδηνία, το Κίνημα των Πέντε Αστέρων υφίσταται μεγάλες απώλειες ενώ η Lega και άλλα δεξιά κόμματα αυξάνουν τις δυνάμεις τους.
Αν η οικονομική κατάσταση συνεχίσει να επιδεινώνεται, φαίνεται πιθανό ότι ο Salvini θα προκαλέσει πρόωρες εκλογές, προκειμένου να απαλλαγεί από το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και να κυβερνήσει με έναν δεξιό εταίρο.

Ο τερματισμός της επιχείρησης «Σοφία» και οι Ευρωεκλογές

Αυτό θα μπορούσε να επιτρέψει στην Ιταλία να έχει στη συνέχεια υγιείς μεταναστευτικές και δημογραφικές πολιτικές, καθώς και τις πιθανώς αναγκαίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις και σταθερότητα για να αναχαιτίσει το brain drain προς τη βόρεια Ευρώπη.
Ένα ακόμη μέτωπο, που δίνει πόντους στον Salvini, είναι οι αντιρρήσεις του απέναντι στη θαλάσσια επιχείρηση «Σοφία» στη Μεσόγειο για τη διάσωση μεταναστών.
Το σχέδιο αυτό, σημειώνει Ιταλός αξιωματούχος, προοριζόταν για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και κατέληξε να «φέρει 45.000 μετανάστες στην Ιταλία.
Μπορούμε να ελέγξουμε τα σύνορά μας. Δεν χρειαζόμαστε τεχνική βοήθεια για να παραλάβουμε τους ανθρώπους από τη θάλασσα».
O Ιταλός υπουργός  Εσωτερικών ζητεί τον τερματισμό αυτής της επιχείρησης και ένα τέτοιο ενδεχόμενο πριν από τις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, θα ενίσχυε τα ποσοστά του.   
Μπορεί να προκαλέσει μια προβλέψιμη κατακραυγή από ανθρωπιστές και φιλελεύθερους πολιτικούς αντιπάλους του σε ολόκληρη την Ευρώπη, αλλά αυτή επί της ουσίας η αποδοκιμασία θα επιβεβαιώσει τον τίτλο του Salvini ως του πιο σκληρού μαχητή στον αγώνα κατά της παράνομης μετανάστευσης.
Συνοπτικά, καταλήγει το δημοσίευμα, ο Salvini έχει πετύχει, επειδή βρίσκεται κοντά στους Ιταλούς, αντιμάχεται όσους τους απειλούν, δεν διστάζει να συνεργαστεί με αντιπάλους του, είναι φιλαλήθης και εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Προβάδισμα 10% για τη Lega ενόψει των Ευρωεκλογών


Προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η Lega του Matteo Salvini στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές (26/5/2019) έναντι του Κινήματος των Πέντε Αστέρων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της  εταιρείας Demopolis.
Ειδικότερα η Lega συγκεντρώνει το 33% έναντι 23% του συγκυβερνώντος Κινήματος των Πέντε Αστέρων, που καταγράφει απώλειες 2%.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται το αντιπολιτευόμενο σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με 20% και άνοδο δύο ποσοστιαίων μονάδων.
Ακολουθεί με 9% το Forza Italia του πρώην πρωθυπουργού Silvio Berlusconi ενώ 4% συγκεντρώνει το εθνικιστικό κόμμα «Αδελφοί της Ιταλίας», με άνοδο μίας μονάδας.


 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης