Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας συζητούν Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία

tags :
Εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας συζητούν Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία
Εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας συζητούν Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία
Ως το πρώτο βήμα για την εντατικοποίηση της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και Σκοπίων χαρακτηρίζουν μέσα ενημέρωσης της γειτονικής χώρας τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης που πραγματοποίησε στα Σκόπια αντιπροσωπεία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας, που έγινε δεκτή και από την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και υπουργό Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ράντμιλα Σεκερίνσκα, ήταν ο Αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Ναούμ.
Όπως έγινε γνωστό, στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Υπουργείου Άμυνας της γειτονικής χώρας, συζητήθηκαν οι δυνατότητες εμβάθυνσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της άμυνας.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, ο Αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Ναούμ τόνισε στην συνάντηση ότι οι συνομιλίες σε επίπεδο επιτελείων δεν είναι γραφειοκρατικού χαρακτήρα αλλά αποτελούν ουσιαστική διαδικασία για την προώθηση της συνεργασίας στον τομέα της άμυνας. Σημείωσε, ακόμα, ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να υλοποιήσουν τα σχέδια για εμβάθυνση της συνεργασίας με τις Ένοπλες Δυνάμεις της Βόρειας Μακεδονίας.
Η Ράντμιλα Σεκερίνσκα, εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα της συνάντησης και σημείωσε ότι «απόφαση των δύο κυβερνήσεων είναι να ενισχύσουν την συνεργασία και να αλλάξουν τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, προσδίδοντας σε αυτές περιεχόμενο και φιλία».Το κανάλι επικοινωνίας έχει ανοίξει, πρέπει να καλύψουμε τον χαμένο χρόνο», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης