Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Mαζική στρατιωτική άσκηση με drones από το Ιράν με ονομασία «Δρόμος προς την Ιερουσαλήμ»

tags :
Mαζική στρατιωτική άσκηση με drones από το Ιράν με ονομασία «Δρόμος προς την Ιερουσαλήμ»
Mαζική στρατιωτική άσκηση με drones από το Ιράν με ονομασία «Δρόμος προς την Ιερουσαλήμ»
Tο Ιράν αποκάλυψε ότι ξεκίνησε μια μαζική στρατιωτική άσκηση με drones.
Δεδομένου ότι η άσκηση περιλαμβάνει περίπου 50 ιρανικά drones και ονομάζεται «Way to Jerusalem» (Δρόμος προς την Ιερουσαλήμ), έθεσε σε συναγερμό το Ισραήλ.
Το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επαναστατικής Φρουράς (IRGC) περιέγραψε τα στρατιωτικά ασκήσεις ως τη μεγαλύτερη άσκηση του είδους του μέχρι σήμερα και πραγματοποιήθηκε κυρίως κοντά στο στρατηγικό στενό του Hormuz.



Σύμφωνα με αξιωματούχους της ιρανικής άμυνας, μεταξύ των οποίων και ο διοικητής της Ισραηλινής Στρατιωτικής Δύναμης του IRGC,  Golam Ali Rashid, ο οποίος βοήθησε στην διοίκηση της επιχείρησης, έδειξε ότι οι UAV λειτουργούν ταυτόχρονα σε απόσταση μεγαλύτερη των 1.000 χιλιομέτρων (περίπου 620 μίλια) και χτύπησαν απομακρυσμένους στόχους με "υψηλή ακρίβεια".



Και ο πρώην κυβερνήτης του IRGC, ο ταξίαρχος Hossein Salami, δήλωσε ειρωνικά, σχολιάζοντας τις τεράστιες ασκήσεις ότι οι «κυρώσεις των ΗΠΑ απέφεραν καρπούς»".
Οι ασκήσεις διεξήχθησαν σύμφωνα με πληροφορίες σε πολλές επαρχίες του Ιράν, αλλά επικεντρώθηκαν κυρίως σε προσομοιώσεις κοντά στο Στενό του Ορμούζ, ένα σημαντικό διεθνές σημείο ναυσιπλοΐας στον Περσικό Κόλπο το οποίο το IRGC έχει απειλήσει εδώ και καιρό να μπλοκάρει.



Το Ιράν το 2014 ανέστειλε αντίστροφα το Lockheed Martin RQ-170, το οποίο κατέλαβε τρία χρόνια νωρίτερα, δημιουργώντας μια εγχώρια έκδοση του RQ-170, τροποποιημένη για να πραγματοποιεί και τις δύο αποστολές βομβιστικής επίθεσης και αναγνώρισης.
Ο στρατηγός Amir Ali Hajizadeh του τμήματος αεροναυπηγικής της φρουράς περιέγραψε περαιτέρω ότι το Ιράν διαθέτει "το μεγαλύτερο επιθετικό στόλο των αεροσκαφών της περιοχής".
Οι ηγέτες του IRGC του Ιράν προέβαλαν τον περασμένο μήνα ότι το Ιράν συγκαταλέγεται στις πέντε πρώτες δυνάμεις του κόσμου ικανές να κατασκευάσουν αεροσκάφη μάχης και τόνισε επίσης ότι οι κυρώσεις δεν είχαν αντίκτυπο σε αυτόν τον βασικό τομέα της άμυνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης