Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Scope: Κίνδυνος για τις αξιολογήσεις Βρετανίας και Ιρλανδίας από ένα άτακτο Brexit

Scope: Κίνδυνος για τις αξιολογήσεις Βρετανίας και Ιρλανδίας από ένα άτακτο Brexit
Η έκθεση της Scope για το Brexit
Μία ενδεχόμενη έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ χωρίς να έχει προηγηθεί συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών (στις 29 Μαρτίου 2019 λήγει η επίσημη διορία), θα πιέσει καθοδικά της αξιολογήσεις της χώρας (ΑΑ, αρνητικό outlook) όσο και της Ιρλανδίας (Α+, σταθερό outlook), αναφέρει σε έκθεσή της η Scope Ratings.
Επίσης, σημειώνει πως ένα άτακτο Brexit θα ασκήσει πίεση και στην ΕΕ, με το ενδεχόμενο υποβάθμισης της αξιολόγησης «ΑΑΑ» (σταθερό outlook), όμως, να κρίνεται σχεδόν απίθανη.
Ο ευρωπαϊκός οίκος υπογραμμίζει πως όταν επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις του Ην. Βασιλείου, τον περασμένο Αύγουστο, περιέγραψε τρεις οδηγούς οι οποίοι θα μπορούσαν μεμονωμένα ή συλλογικά να οδηγήσουν σε υποβάθμιση των αξιολογήσεων:

*Μια άτακτη έξοδος από την ΕΕ

*Σημαντική αποδυνάμωση των οικονομικών και/ή δημοσιονομικών προοπτικών

*Εξωτερικά σοκ και/ή πίεση στη στερλίνα.

«Κανένας από αυτούς τους τρεις λόγους δεν πληρούνται επί του παρόντος.
Ωστόσο, το κόστος της παρατεταμένης αβεβαιότητας καθώς συνεχίζονται οι συνομιλίες, μείωσε την αποτελεσματικότητα της πολιτικής, καθώς κυριαρχεί η ημερήσια πολιτική ατζέντα του Brexit.
Προς το παρόν, το Ηνωμένο Βασίλειο διατηρεί αξιόλογα πιστωτικά πλεονεκτήματα, συμπεριλαμβανομένης της συνεχιζόμενης, αν και βραδύτερης, οικονομικής ανάπτυξης και των καλύτερων από τις αναμενόμενες δημοσιονομικών εξελίξεων, παράλληλα με τη σχετική ανθεκτικότητα στην κατάσταση του αποθεματικού νομίσματος της στερλίνας», σχολιάζεται.

Chart Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης