Τελευταία Νέα
Οικονομία

Εργάνη: Αύξηση απασχόλησης κατά 27.840 θέσεις τον Φεβρουάριο του 2019 - Κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές εργασίας

tags :
Εργάνη: Αύξηση απασχόλησης κατά 27.840 θέσεις τον Φεβρουάριο του 2019 - Κυριαρχούν οι ευέλικτες μορφές εργασίας
Και τον Φεβρουάριο του 2019 κυριάρχησαν οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης
Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα κατά 27.840 θέσεις εργασίας κατέγραψε το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» τον Φεβρουάριο του 2019.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης του Φεβρουαρίου 2019, οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 165.110, ενώ οι αποχωρήσεις σε 137.270.
Με αφορμή την δημοσίευση της έκθεσης, η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Το θετικό ρεκόρ στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον μήνα ακριβώς της αύξησης του κατώτατου μισθού, διαψεύδει την κινδυνολογία ότι αυτή θα επέφερε αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας.
Αντιθέτως, επιβεβαιώνει την θέση της Κυβέρνησης ότι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων, πέρα από μοχλό κοινωνικής δικαιοσύνης, συνιστά και αναπτυξιακό εργαλείο, το οποίο θα ενισχύσει την αύξηση της απασχόλησης».
Αν και τα στοιχεία για τις προσλήψεις του Φεβρουαρίου αποτελούν επίδοση-ρεκόρ για τον συγκεκριμένο μήνα από το 2001 έως σήμερα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης κυριαρχούν καθώς οι 89.910 προσλήψεις αφορούσαν σε μερική ή εκ περιτροπής απασχόλησης, ενώ οι 75.200 προσλήψεις ήταν πλήρους απασχόλησης.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης