Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Μεταβλητότητα με αυξημένο όγκο περιμένουν οι αναλυτές λόγω λήξης παραγώγων και αναδιάρθρωσης FTSE

tags :
ΧΑ: Μεταβλητότητα με αυξημένο όγκο περιμένουν οι αναλυτές λόγω λήξης παραγώγων και αναδιάρθρωσης FTSE
Το θετικό momentum διατηρείται και είναι πιθανό να οδηγήσει την αγορά σε νέα υψηλά έτους
Μεταβλητότητα με αυξημένους όγκους συναλλαγών λόγω τριπλής λήξης στο χρηματιστήριο παραγώγων αλλά και λόγω αναδιάρθρωσης των δεικτών FTSE περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση.
Υπενθυμίζεται πως η Τράπεζα Πειραιώς διαγράφεται από τον FTSE Emerging Europe Mid Cap και από τον FTSE All-World και εισέρχεται στον Small Cap.
Επίσης οι μετοχές των Attica Bank, Υγεία και ΙΑΣΩ διαγράφονται από τον FTSE Emerging Europe Micro Cap.
Ο ΟΤΕ αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο καθώς ανακοίνωσε νέα εθελουσία για 1.400 εργαζομένους στην εγχώρια αγορά και οι αναλυτές αναφέρουν πως αν και δεν υπάρχουν λεπτομέρειες είναι θετική η είδηση καθώς θα μειώσει τα κόστη, ενώ δεν είχαν στις εκτιμήσεις τους τέτοια προοπτική.
Στη ΔΕΗ λήγει σήμερα στο κλείσιμο της συνεδρίασης η περίοδος για τους ενδιαφερόμενους που θέλουν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό πώλησης των λιγνιτικών μονάδων.
 
Eurobank
Η ψυχολογία στις ευρωπαϊκές αγορές φαίνεται υποστηρικτική σήμερα μετά και την ψήφο για καθυστέρηση του Brexit από το κοινοβούλιο της Βρετανίας , και γι΄αυτό περιμένουμε πως η αγορά θα παραμείνει σε θετικό έδαφος σήμερα.
 
Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα με αυξημένους όγκους συναλλαγών λόγω της τριπλής λήξης στα παράγωγα και την αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE (αναμένονται εκροές για την Τράπεζα Πειραιώς).
 
Beta
Μία συνέχεια της χθεσινής ανοδικής τάσης αναμένεται σήμερα να ωθήσει την αγορά σε νέα υψηλά έτους.
Τα συμβόλαια του Μαρτίου στο χρηματιστήριο παραγώγων λήγουν σήμερα ενώ η αναδιάρθρωση των δεικτών FTSE Emerging Europe θα λάβει χώρα.
 
Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης