Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ο Erdogan εγκαινίασε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως

Τουρκία: Ο Erdogan εγκαινίασε ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως
Νοσοκομείο 3.810 κλινών εγκαινίασε ο Erdogan
Ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία παγκοσμίως εγκαινίασε ο Τούρκος πρόεδρος, Recep Tayyip Erdogan, αποκρούοντας τα πυρά της κριτικής για το νέο αυτό mega project, ένα από τα πολλά, που έχουν χαρακτηρίσει τα 16 χρόνια του στην εξουσία.
Το Ankara City Hospital στοίχισε περί τα 1 δισ. ευρώ για να χτιστεί και έχει τη δυνατότητα να υποδεχθεί έως και 30.000 ασθενείς ημερησίως, όταν θα βρίσκεται σε εφημερία.
Έχει 3.810 κλίνες και καλύπτει μία έκταση ίση με 100 ποδοσφαιρικά γήπεδα.
Πρόκειται για μία σύμπραξη δημοσίου - ιδιωτικού τομέα.
Η Άγκυρα σχεδιάζει να ανοίξει έως και 30 νοσοκομεία τα επόμενα χρόνια στη βάση τέτοιων συμπράξεων.
Οι επικριτές του σχεδίου υποστηρίζουν ότι το μέγεθος του νοσοκομείο θα καταστήσει δυσκολότερο τον έλεγχο για την εξάπλωση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων και οι αποστάσεις που θα καλείται να διανύσει ο ασθενής θα είναι επιζήμιες για τον ίδιο αλλά και την εργασία του ιατρικού προσωπικού.
Μάλιστα, ο Ιατρικός Σύλλογος της Τουρκίας έστειλε επιστολή στο υπουργείο Υγείας, στην οποία παρουσίαζε αναλυτικά τις ανησυχίες του, αλλά δεν έλαβε ποτέ απάντηση.
Αξίζει να σημειώσουμε πως τα μεγάλα έργα δεν περιορίζονται στον τομέα της υγείας.
Από τον επόμενο μήνα θα είναι σε πλήρη λειτουργία και το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, που στοίχισε 12 δισ. δολάρια, ενώ στα σκαριά βρίσκεται διώρυγα αξίας 16 δισ. δολαρίων, η οποία θα μετατρέψει το δυτικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης σε νησί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης