Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Στρατηγικής σημασίας η αεροναυτική βάση στη Σούδα

tags :
Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Στρατηγικής σημασίας η αεροναυτική βάση στη Σούδα
Pyatt (Πρέσβης ΗΠΑ): Στρατηγικής σημασίας η αεροναυτική βάση στη Σούδα
Στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής (NMIOTC), στη Σούδα βρέθηκε σήμερα ο Αμερικανός Πρέσβης J. Pyatt στα πλαίσια του εορτασμού των 20 χρόνων της ένταξης της Ουγγαρίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
Ο Πρέσβης των ΗΠΑ για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στην στρατηγικής σημασίας αεροναυτική βάση της χώρας του στη Σούδα, τονίζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας ότι δημιουργεί ευκαιρίες για σταθερότητα και πρόοδο στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.
Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το ΝΑΤΟ και υπογράμμισε τον ιδιαίτερο και σημαντικό ρόλο που παίζει το ΝΑΤΟ στην προσπάθεια εξασφάλισης της διεθνούς σταθερότητας και ειρήνης.
Με το πέρας της τελετής πραγματοποιήθηκε ημερίδα (strategic think-tank debate) στο αμφιθέατρο του Κέντρου με θέμα «Building Transatlantic Family – 70 years of NATO, 20 years of membership of Poland, the Czech Republic and Hungary».
Ο Pyatt ήταν ένας εκ των ομιλητών στην ημερίδα. Στην ομιλία του αναφέρθηκε στη γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας.
Ο Αμερικανός Πρέσβης επεσήμανε μεταξύ άλλων την ανάγκη αναζήτησης τρόπων για τη δημιουργία μιας κιβωτού σταθερότητας στη Μαύρη Θάλασσα και στη Μεσόγειο, τονίζοντας πως «τα καλά νέα είναι ότι κάνουμε πρόοδο».
Ο Αμερικανός Πρέσβης κατά την διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε ειδικά στον κόλπο της Σούδας, επισημαίνοντας ότι παραμένει κορυφαίο ζήτημα στις σχέσεις ΗΠΑ – Ελλάδας και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών είναι στενή και διαρκής.
Ταυτόχρονα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για την ισχυρή υποστήριξη του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη και του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτέραρχου Χρήστου Χριστοδούλου.

Πηγή Kriti24.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης