Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έτος σταθμός το 2019 για τα Καφεκοπτεία Λουμίδη - Επέκταση του δικτύου και νέα προϊόντα

tags :
Έτος σταθμός το 2019 για τα Καφεκοπτεία Λουμίδη - Επέκταση του δικτύου και νέα προϊόντα
Έτος σταθμός το 2019 για τα Καφεκοπτεία Λουμίδη
Nέα προϊόντα που θα εμπλουτίσουν το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο αλλά και πλούσιες προσφορές σχεδιάζουν για το 2019 τα "Καφεκοπτεία Λουμίδη", με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων αδιάλειπτης λειτουργίας.
Όπως ανέφεραν στελέχη της επιχείρησης σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο ενημερωτικής συνάντησης, «η φετινή χρονιά αποτελεί σταθμό στην ιστορία της εταιρείας.
Τα "Καφεκοπτεία Λουμίδη" γιορτάζουν τα 100 χρόνια από την ίδρυσή τους και αποτελούν μια ελληνική οικογενειακή επιχείρηση με αδιάλειπτη και επιτυχημένη πορεία ενός αιώνα στην αγορά του καφέ» και πρόσθεσαν ότι «η εταιρεία στην κρίση συνεχίζει απτόητη τη πορεία ανάπτυξης και επέκτασης των δραστηριοτήτων της στην ελληνική αγορά».
«Η ομόνοια και η προσήλωση στις αξίες και στις αρχές των ιδρυτών της οικογενειακής μας επιχείρησης είναι το μυστικό για την επιβίωσή μας όλα αυτά τα χρόνια» σημείωσε ο Ιάσων Λουμίδης, εμπορικός διευθυντής της εταιρείας, τρίτη γενιά της ομώνυμης οικογενειακής επιχείρησης και συνέχισε: «Αυτό είναι και σήμερα το μυστικό της επιτυχίας μας παρά τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά».
Στα σχέδια της εταιρείας είναι και η επέκταση του δικτύου των καταστημάτων το οποίο σήμερα αριθμεί έντεκα σημεία σε όλη την Ελλάδα.
Αυτό ωστόσο θα γίνει υπό την προϋπόθεση ότι θα βρεθεί το κατάλληλο σημείο και ο κατάλληλος συνεργάτης εφόσον πρόκειται για συνεργασία με τη μορφή δικαιόχρηση, διευκρίνισε ο κ. Λουμίδης.
«Προχωράμε με αργά αλλά σταθερά βήματα» σημείωσε ο κ. Λουμίδης και πρόσθεσε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια παρά την αύξηση του ειδικού φόρου του καφέ η εταιρεία δεν έχει προχωρήσει σε αύξηση των τιμών της».
Οσον αφορά στην πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων ο τζίρος το 2018 ανήλθε στα 6,5 εκατ. ευρώ ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα επίπεδα των περίπου 150.000 ευρώ τα τελευταία δύο χρόνια.
Η πίεση στα κέρδη οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αύξηση του ειδικού φόρου που υπεβλήθη στα προϊόντα καφέ, στις αρχές του 2017.
Σημειώνεται ότι τα Καφεκοπτεία Λουμίδη διαθέτουν καταστήματα σε Ομόνοια, Πειραιά, Μαρούσι, Καλλιθέα, Περιστέρι, Αγ. Δημήτριο, Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Καστοριά,& Χαλκίδα.
Η εταιρεία έχει 700 κωδικούς που πέραν του καφέ αφορούν σε καραμέλες, γλυκίσματα, σοκολατοειδή κ.ά ενώ το 60% του τζίρου αφορά σε πώληση χονδρικής και το 40% σε πώληση λιανικής.
Η ιστορία των "Καφεκοπτείων Λουμίδη" ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα όταν οι τρεις αδελφοί Αντώνης, Νίκος και Ιάσων Λουμίδης, άφησαν πίσω την γενέτειρα τους, την Κάρυστο και εγκαταστάθηκαν στον Πειραιά, όπου ξεκίνησαν να εμπορεύονται για πρώτη φορά τον δυσεύρετο για τα δεδομένα της εποχήςστην ελληνική αγορά, καφέ.
Η ίδρυση του πρώτου καταστήματος της οικογένειας Λουμίδη πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά το 1920 και έθεσε τις βάσεις για την περαιτέρω επέκταση και ανάπτυξη της εταιρείας σε όλη την Ελλάδα.
Σήμερα η δεύτερη και τρίτη γενιά, βασιζόμενοι στην εμπειρία σχεδόν 100 ετών, συνεχίζουν την επιτυχημένη πορεία διαθέτοντας υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής προϊόντων καφέ υψηλής ποιότητας, τα οποία διανέμονται μέσω του δικτύου Retail καταστημάτων «Καφεκοπτεία Λουμίδη» και του δικτύου Χονδρικής πώλησης (B2C & B2B).
Επίσης, δημιουργούν γωνιές φρεσκοκομμένου καφέ σε επιλεγμένα σημεία πώλησης όπως φούρνοι, mini markets, παντοπωλεία, κάβες κλπ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης