Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Αγώνας δρόμου για τη ρύπανση από το βυθισμένο Grande America

Γαλλία: Αγώνας δρόμου για τη ρύπανση από το βυθισμένο Grande America
Αγώνας δρόμου για την ρύπανση από το βυθισμένο Grande America
Οι γαλλικές αρχές αξιοποιούν όλα τα μέσα που διαθέτουν στη θάλασσα για να αποτρέψουν την εξάπλωση πετρελαιοκηλίδας μετά την βύθιση του ιταλικού πλοίου Grande America ανοικτά της πόλης Λα Ροσέλ, στον Βισκαϊκό Κόλπο.
Ένα σεντόνι με υδρογονάνθρακες, μήκους 10 χιλιομέτρων και πλάτους ενός χιλιομέτρου εξαπλώθηκε από τους ισχυρούς ανέμους.
Σε λίγες ημέρες θα μπορούσε να φτάσει τις ακτές της Σαρέντ Μαριτίμ και της Ζιρόντ.
Οι αρχές έχουν δημιουργήσει ζώνες για την απορρύπανση και ζήτησε την βοήθεια της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας για την Θαλάσσια Ασφάλεια, αλλά οι αντίξοες μετεωρολογικές συνθήκες θα μπορούσαν να είναι κάνουν την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη.
Στο φορτηγό πλοίο ξέσπασε φωτιά που προκλήθηκε λόγω κάποιου φορτίου, ενώ η επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς από το πλήρωμα διακόπηκε όταν αποφασίστηκε η εγκατάλειψή του.
Οι προσπάθειες συνεχίστηκαν με την συνδρομή του πολεμικού ναυτικού της Γαλλίας, χωρίς ωστόσο κανένα αποτέλεσμα, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.
Το αποτέλεσμα ήταν το πλοίο να βυθιστεί σε βάθος 4.600 μέτρων και ενώ βρισκόταν 140 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Βρέστης.
Το Grande America μετέφερε αυτοκίνητα και κάποια κοντέινερς, κάποια από τα οποία περιείχαν επικίνδυνα υλικά, όπως το χλωριούχο και θειικό οξύ.
Οι αρχές πάντως φαίνεται να ανησυχούν για τους 2 τόνους καυσίμων που βρίσκονται ακόμα στις δεξαμενές του βυθισμένου πλοίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης