Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα - Νέα απόπειρα σαμποτάζ καταγγέλλει η κυβέρνηση

Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα - Νέα απόπειρα σαμποτάζ καταγγέλλει η κυβέρνηση
Πλήρης αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα
Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί «100%» σε όλη τη Βενεζουέλα, ανακοίνωσε χθες (13/3) η κυβέρνηση, ενώ τα αποθέματα πόσιμου νερού έχουν αποκατασταθεί κατά 80%.
Την ίδια ώρα, καταγγέλθηκε ένα νέο σαμποτάζ επιχειρήθηκε, χωρίς όμως αποτέλεσμα, κατά των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων του Ορινόκο του μεγαλύτερου ταμιευτήρα αργού πετρελαίου στον κόσμο.
Μόνο οι πόλεις Μπαρούτα και Ατίγιο, κοντά στο Καράκας, αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση εξαιτίας πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε υποσταθμό, επισήμανε ο υπουργός Ενημέρωσης Χόρχε Ροντρίγκες.
«Προσπάθησαν να καταστρέψουν τη Βενεζουέλα με ένα βίαιο έγκλημα.
Προκαλώντας προβλήματα στην παροχή Ενέργειας, ήθελαν να προκαλέσουν γενοκτονία», κατήγγειλε ο Ροντρίγκες.
Στο μεταξύ ο γενικός εισαγγελέας της Βενεζουέλας Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, ανακοίνωσε την Τρίτη την έναρξη έρευνας εναντίον του Χ. Γκουαϊδό για την εμπλοκή του σε δολιοφθορά που προκάλεσε το χειρότερο μπλακάουτ στην ιστορία της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, οι κυβερνοεπιθέσεις που δέχτηκε το σύστημα ελέγχου και διανομής του ρεύματος στον υδροηλεκτρικό σταθμό «Γκούρι», μπόρεσαν να γίνουν μέσω τεχνολογίας που μόνο οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ διαθέτουν.
Πολλοί εργαζόμενοι είχαν λάβει άδεια από τότε που ξεκίνησε η διακοπή της ηλεκτροδότησης, όμως ο Ροντρίγκες επεσήμανε ότι από σήμερα μπορούν να επιστρέψουν στις εργασίες τους.
«Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο αποφάσισε ότι οι σχολικές δραστηριότητες και η εργασία μπορούν να ξεκινήσουν από αύριο (σ.σ σήμερα) Πέμπτη», τόνισε ο υπουργός.
Όλες οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία είχαν αναστείλει τις δραστηριότητές τους από την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2019.
Όπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο «Telesur», σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της αποκατάστασης ηλεκτροδότησης, μια έκρηξη σημειώθηκε σε μια από τις δεξαμενές πετρελαίου στις εγκαταστάσεις του Ορινόκο, του μεγαλύτερου ταμιευτήρα αργού πετρελαίου στον κόσμο, σύμφωνα με την καταγγελία του Μανουέλ Κεβέντο, υπουργού Πετρελαίου της χώρας.
Ο υπουργός δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις ζημιές, αλλά δημοσιοποίησε μια φωτογραφία από το σαμποτάζ, το οποίο προκάλεσε έκρηξη και πυρκαγιά σε μια από τις δεξαμενές πετρελαίου.
Ο Κεβέντο έσπευσε να κατηγορήσει τον Αμερικανό γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, θιασώτη των επεμβάσεων κατά της Κούβας και της Βενεζουέλας, αλλά και τον Χουάν Γκουαϊδό για τη νέα απόπειρα:
«Οι γκρίνγκος (σ.σ. Αμερικανοί) θέλουν να καταλάβουν τις πετρελαιοπηγές και για τους Βενεζουελάνους αδιαφορούν» έγραψε στο Τwitter.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης