Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αύξηση 0,6% στις τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2019

Αύξηση 0,6% στις τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο 2019
Τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων εννέα μηνών κατέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2019 οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ
Τη μεγαλύτερη αύξηση των τελευταίων εννέα μηνών κατέγραψαν τον Φεβρουάριο του 2019 οι τιμές εισαγωγών των ΗΠΑ, ωστόσο, σε ετήσια βάση, οι τιμές κατέγραψαν περαιτέρω πτώση, για τρίτο συνεχόμενο μήνα.
Ειδικότερα, το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε σήμερα (14/3/2019) ότι οι τιμές των εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,6% τον περασμένο μήνα -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Μάιο- λόγω μιας αύξησης στο κόστος των καυσίμων και των καταναλωτικών αγαθών.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει μια αύξηση των τιμών κατά 0,3%.
Τα στοιχεία για τον Ιανουάριο αναθεωρήθηκαν ανοδικά, δείχνοντας μια αύξηση των τιμών κατά 0,1%, αντί της πτώσης 0,5% που είχαν δείξει αρχικά.
Στους δώδεκα μήνες έως τον Φεβρουάριο, οι τιμές εισαγωγών υποχώρησαν κατά 1,3%, έναντι πτώσης 1,6% του Ιανουαρίου.
Οι τιμές των εισαγόμενων καυσίμων και λιπαντικών αυξήθηκαν κατά 4,9% μετά από αύξηση 4,1% τον Ιανουάριο, ενώ οι τιμές για το εισαγόμενο πετρέλαιο αυξήθηκαν κατά 4,7% μετά την ανάκαμψη 7,1% που κατέγραψαν τον Ιανουάριο.
Οι τιμές των τροφίμων μειώθηκαν κατά 0,8% τον Φεβρουάριο, αφού μειώθηκαν κατά 0,4% τον προηγούμενο μήνα.
Εξαιρουμένων των καυσίμων και των τροφίμων, οι τιμές εισαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,2% τον περασμένο μήνα, μετά την πτώση 0,3% του Ιανουαρίου, ενώ -οι λεγόμενες δομικές τιμές εισαγωγών- μειώθηκαν κατά 0,3% στο δωδεκάμηνο έως τον Φεβρουάριο.
Η έκθεση ανέφερε επίσης ότι οι τιμές εξαγωγών αυξήθηκαν κατά 0,6% τον Φεβρουάριο, έναντι πτώσης 0,5% του Ιανουαρίου, ενώ σε ετήσια βάση σημείωσαν αύξηση 0,3%, μετά από πτώση 0,2% τον προηγούμενο μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης