Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 0,9%, στα 1.309,30 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε υψηλό σχεδόν δύο εβδομάδων ο χρυσός - Άνοδος 0,9%, στα 1.309,30 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με άνοδο 0,9% ή 11,20 δολ., στα 1.309,30 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Φεβρουαρίου 2019
Πάνω από τα 1.300 δολ. ανά ουγγιά έκλεισε σήμερα (13/3/2019) ο χρυσός, βρίσκοντας στήριξη στην αποδυνάμωση του δολαρίου, στον απόηχο στοιχείων για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σημερινά στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών της βενζίνης.
Η αύξηση ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφηκε η μικρότερη αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο του 1,5 έτους, σε μια τελευταία ένδειξη ότι ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός, στηρίζοντας την «υπομονετική» στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ως προς τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια αύξηση κατά 0,2%, ενώ στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Ιανουάριο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 1,9% -το μικρότερο ποσοστό αύξησης από τον Ιούνιο του 2017- έναντι αύξησης 2% του Ιανουαρίου και έναντι των προβλέψεων για αύξηση 1,9%.
Ώθηση στον χρυσό προσέφερε και η αβεβαιότητα γύρω από το Brexit.
Μετά τη χθεσινή νέα απόρριψη της συμφωνίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση από το βρετανικό κοινοβούλιο, αναμένεται να πραγματοποιηθούν δύο ακόμη ψηφοφορίες.
Η πρώτη ψηφοφορία, σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου, θα αφορά πρώτα το εάν θα υπάρξει Brexit χωρίς συμφωνία (no deal Brexit), ενώ η δεύτερη, αύριο Πέμπτη 14 Μαρτίου, εάν τελικώς η Βρετανία θα ζητήσει παράταση του Άρθρου 50, βάσει του οποίου η καταλυτική ημερομηνία για έξοδο από την ΕΕ είναι η 29η Μαρτίου 2019.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με άνοδο 0,9% ή 11,20 δολ., στα 1.309,30 δολ. ανά ουγγιά -το υψηλότερο επίπεδο από τις 28 Φεβρουαρίου 2019.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- υποχωρούσε κατά 0,2% στις 96,7 μονάδες.
Το ευρώ σημείωνε άνοδο 0,2% έναντι του δολαρίου, στο 1,131 δολ., ενώ η στερλίνα σημειώνει άλμα 1% έναντι του δολαρίου, εν μέσω ελπίδων ότι οι Βρετανοί βουλευτές θα ψηφίσουν κατά της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία.
Σημειώνεται ότι η πτώση του δολαρίου τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης