Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Fitch: Πλήγμα στις ιρλανδικές τράπεζες σε περίπτωση άτακτου Brexit

Fitch: Πλήγμα στις ιρλανδικές τράπεζες σε περίπτωση άτακτου Brexit
Πλήγμα στις ιρλανδικές τράπεζες σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία ΕΕ-Βρετανίας
Το momentum των ιρλανδικών τραπεζών θα επιβραδυνθεί σε περίπτωση ενός Brexit χωρίς συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών, εκτιμά σε έκθεσή της η Fitch Ratings.
Επισημαίνεται πως οι AIB Group, Bank of Ireland και Ulster Bank Ireland αξιολογούνται με «ΒΒΒ» (θετικό outlook), «ΒΒΒ» (σταθερό outlook) και «Α-» (υπό επιτήρηση για υποβάθμιση).
Όπως αναφέρει ο αμερικανικός οίκος, σε περίπτωση ενός άτακτου Brexit θα επιβραδυνθεί η παροχή δανεισμού από τις ιρλανδικές τράπεζες, δεν θα πραγματοποιηθούν πιθανότητα οι στόχοι για τα έσοδα, ενώ θα εμποδιστούν τα σχέδιά τους για τη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
«Αυτό θα μπορούσε να επιβραδύνει την πιστωτική ποιότητα του τραπεζικού κλάδου, αλλά υποβαθμίσεις θα ήταν απίθανες, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, καθώς υπάρχει κάποια ανοχή στα σημερινά επίπεδα αξιολόγησης για ένα οικονομικό περιβάλλον λιγότερο ευνοϊκό.
Οι ιρλανδικές τράπεζες είναι αρκετά καλά τοποθετημένες ώστε να απορροφήσουν τον αντίκτυπο της ασθενέστερης εγχώριας ανάπτυξης, σε περίπτωση μη συμφωνίας για το Brexit, δεδομένων των γενικά βελτιωμένων θεμελιωδών τους μεγεθών.
Οι αξιολογήσεις των μεγάλων ιρλανδικών τραπεζών επωφελήθηκαν από την ταχεία βελτίωση των βασικών μεγεθών τα τελευταία χρόνια: μείωση των αποθεμάτων NPLs, επιστροφή στην κανονική χρηματοδότηση, επαρκή κερδοφορία.
Πιστεύουμε ότι μια μη-συμφωνία για το Brexit θα οδηγήσει σε ουσιαστικά ασθενέστερη ανάπτυξη της Ιρλανδίας το 2019 και το 2020.
Αναμένουμε, επίσης, η ανεργία, αντί να μειωθεί, να παραμείνει σταθερή σε γενικές γραμμές», σημειώνεται.

Image

Διαβάστε: Fitch: Κίνδυνος για την Ιρλανδία από ένα άτακτο Brexit - Δεν επηρεάζονται οι αξιολογήσεις

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης