Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση 0,1% στις τιμές παραγωγού τον Φεβρουάριο 2019

ΗΠΑ: Αύξηση 0,1% στις τιμές παραγωγού τον Φεβρουάριο 2019
Ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, έναντι των προβλέψεων για μια αύξηση κατά 0,2%
Αύξηση μικρότερη από την αναμενόμενη κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2019, κυρίως λόγω των υψηλότερων τιμών της βενζίνης, ενώ σε ετήσια βάση καταγράφηκε η μικρότερη αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο του 1,5 έτους.
Τα στοιχεία αποτελούν μια τελευταία ένδειξη ότι ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός, στηρίζοντας την «υπομονετική» στάση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) ως προς τις αυξήσεις των επιτοκίων.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (13/3/2019) το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 0,1% τον Φεβρουάριο, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για μια αύξηση κατά 0,2%.
Στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Ιανουάριο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 1,9% -το μικρότερο ποσοστό αύξησης από τον Ιούνιο του 2017- έναντι αύξησης 2% του Ιανουαρίου και έναντι των προβλέψεων για αύξηση 1,9%.
Οι δομικές τιμές παραγωγού, που εξαιρούν τις τιμές ενέργειας και τροφίμων, αυξήθηκαν κατά 0,1% σε μηνιαία βάση, μετά από αύξηση 0,2% τον Ιανουάριο, και κατά 2,3% σε ετήσια -ο μικρότερος ρυθμός αύξησης από τον Δεκέμβριο του 2017- έναντι αύξησης 2,5% του προηγούμενου μήνα.
Οι τιμές της ενέργειας αυξήθηκαν κατά 1,8% τον Φεβρουάριο, από πτώση 3,8% τον Ιανουάριο, με τις τιμές της βενζίνης να ενισχύονται κατά 3,3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης