Τραπεζικά νέα

Τραγέλαφος στην Attica bank - Ο ΕΦΚΑ απέπεμψε Πρόεδρο και CEO της Attica bank, αλλά ο Πανταλάκης αρνείται - Σταθόπουλος έως 18/4 καθώς αναζητείται ο Μιχελής

Τραγέλαφος στην Attica bank - Ο ΕΦΚΑ απέπεμψε Πρόεδρο και CEO της Attica bank, αλλά ο Πανταλάκης αρνείται - Σταθόπουλος έως 18/4 καθώς αναζητείται ο Μιχελής
Τραγέλαφος στην Attica bank - Ο ΕΦΚΑ ζήτησε τις παραιτήσεις Πανταλάκη και Ρουμελιώτη - Πρότειναν Μιχελή χωρίς να τον έχουν ενημερώσει
(upd5) Στην κυριολεξία τραγέλαφος επικρατεί στην Attica bank μετά την απόφαση του βασικού μετόχου του ΕΦΚΑ που μαζί με το ΤΣΜΕΔΕ έχοντας την πλειοψηφία των μετοχών (πάνω από 51%) αποφάσισαν να ζητήσουν την παραίτηση του Προέδρου Παναγιώτη Ρουμελιώτη αλλά και του διευθύνοντος συμβούλου Θεόδωρου Πανταλάκη.
Το διοικητικό συμβούλιο της Attica bank που συνεδρίασε σήμερα 14 Μαρτίου στις 10:00  βρέθηκε αντιμέτωπο με την άρνηση Πανταλάκη του CEO της Attica bank να παραιτηθεί.
Ο ΕΦΚΑ πάντως του ζήτησε επίσημα την παραίτηση του και ήταν απόλυτος στο διοικητικό συμβούλιο.
Ταυτόχρονα προτάθηκε για Πρόεδρος της Attica bank ο Γιώργος Μιχελής ο οποίος δεν είχε ενημερωθεί...και αναζητείται...ακόμη. 
Λόγω του χάους αποφασίστηκε να συγκληθεί νέο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο 18 Μαρτίου την ερχόμενη Δευτέρα στις 12:00.
Ο Ρουμελιώτης ήδη παραιτήθηκε από χθες 13 Μαρτίου αλλά ο Πανταλάκης έχοντας την υποστήριξη μικρής ομάδας μελών του διοικητικού συμβουλίου, επιχειρεί να αποτρέψει την απομάκρυνση του...έστω και παρασκηνιακώς.  
Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ιωάννης Μαρμαγγιόλης σε συνεννόηση με τον Παντελιά τον διευθυντή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της ΤτΕ επιχειρούν να ανατρέψουν την απόφαση του ΕΦΚΑ να παραιτηθεί ο Πανταλάκης.
Ακόμη και σε αυτή την εσωτερική διαδικασία του βασικού μετόχου, προκλητικά και προσβλητικά παρεμβαίνει η ΤτΕ.
Ωστόσο η απόφαση του βασικού μετόχου που ελέγχει την πλειοψηφία των μετοχών της Attica bank είναι ξεκάθαρη, θα πρέπει ο Πανταλάκης να παραιτηθεί από διευθύνων σύμβουλος της Attica bank, θα άρουν την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του. 
Εν τω μεταξύ ο ΕΦΚΑ προτείνει για διευθύνοντα σύμβουλο τον σημερινό αναπληρωτή CEO της Attica bank... Γιάννη Τσακιράκη.
Στο θέμα του Προέδρου ο τραγέλαφος δεν έχει προηγούμενο.
Πρότειναν για νέο Πρόεδρο τον Γιώργο Μιχελή πρώην πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αλλά ενώ τον πρότειναν ο ίδιος δεν είχε ενημερωθεί.
Πάντως δεν είναι βέβαιο ότι θα αναλάβει ο Μιχελής λόγω των προβλημάτων υγείας ενώ παραμένει στο τραπέζι η πρόταση της κυβέρνησης για την Φραγκάκη.
Ωστόσο η Μ. Φραγκάκη ενημέρωσε το bankingnews ότι "προσωπικά έχω κώλυμα μετακίνησής μου από τη θέση του μέλους του ΓΣ του ΤΧΣ προς άλλο χρηματοπιστωτικό οργανισμό
σύμφωνα με το καταστατικό του ΤΧΣ".
Είναι ακριβές αυτό που αναφέρει η Μ. Φραγκάκη καθώς το καταστατικό του ΤΧΣ έχει σαφές πλαίσιο για αντίστοιχα ζητήματα.
Για να αποτραπεί το φιάσκο, εξέλεξαν προσωρινό πρόεδρο τον επικεφαλής του συλλόγου εργαζομένων Αθανάσιο Σταθόπουλο έως την Δευτέρα 18 Μαρτίου που έχει οριστεί νέο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην Attica bank ή έως την σύγκλιση της έκτακτης γενικής συνέλευσης.
Πάντως είναι ανήκουστο να αναζητείται ο προτεινόμενος Πρόεδρος της Attica bank....να προτείνεται για Πρόεδρος ο Μιχελής... χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει. 
Οι χειρισμοί στην Attica bank είναι από παιδαριώδεις έως τραγικοί....ενώ οι εξωθεσμικές παρεμβάσεις της ΤτΕ πρωτοφανείς...
Η ΤτΕ ασχολείται ενεργά ποιος θα είναι Πρόεδρος και ποιος διευθύνων σύμβουλος στην Attica bank, πρόκειται για ακραία παραβίαση των θεσμικών ορίων και του ρόλου της ΤτΕ.


Τι έγραφε νωρίτερα το bankingnews

Σαρωτικές είναι οι διοικητικές αλλαγές που επέβαλε ο ΕΦΚΑ
Ήδη ο Πρόεδρος της Attica bank υπέβαλλε την παραίτηση του και ο Θ. Πανταλάκης θα υποβάλλει την παραίτηση του στις 14 Μαρτίου στο διοικητικό συμβούλιο.
Σε δήλωσή του ο Π. Ρουμελιώτης τόνισε ότι «για να διευκολύνω τον ΕΦΚΑ, βασικό μέτοχο της Attica Βank με ποσοστό περίπου 46%, ο οποίος ζήτησε την άμεση σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της, για εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου, ο καθηγητής Παναγιώτης Ρουμελιώτης, παραιτήθηκε από πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας, ευχαριστώντας τα μέλη του για τη μέχρι τώρα άριστη συνεργασία τους».
Παράλληλα η Attica bank θα προχωρήσει σε έκτακτη γενική συνέλευση με στόχο ευρύτατες - σαρωτικές αλλαγές στην εκτελεστική διοίκηση της τράπεζας, οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν πλήρως το bankingnews που είχε αποκαλύψει ότι μόνο ο βασικός μέτοχος και η συνέλευση των μετόχων μπορεί να αποφασίσει τις ουσιαστικές διοικητικές αλλαγές και όχι η αναρμόδια ΕΠΑΘ της ΤτΕ.
Συγκεκριμένα ο βασικός μέτοχος της Attica bank ο ΕΦΚΑ με ποσοστό 46% ζήτησε την παραίτηση Πανταλάκη από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου αλλά και του προέδρου της τράπεζας Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
O Παναγιώτης Ρουμελιώτης ο Πρόεδρος της Attica bank, θα παραιτηθεί στις 14 Μαρτίου 2019 στο έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στις 10:00 το πρωί αλλά θα παραμείνει μέλος στο διοικητικό συμβούλιο έως την έκτακτη γενική συνέλευση όπου θα αποχωρήσει.
Ο ΕΦΚΑ ο βασικός μέτοχος της Attica bank πήρε την πρωτοβουλία για έκτακτη γενική συνέλευση με την σύμφωνη γνώμη της κυβέρνησης.
Να σημειωθεί ότι η ΕΠΑΘ η αρμόδια επιτροπή της ΤτΕ που σχεδίαζε να επιβάλλει ποινές ατεκμηρίωτα στον Παναγιώτη Ρουμελιώτη τον Πρόεδρο της Attica bank αποφάσισε ότι ο βασικός μέτοχος θα λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Οι δύο βασικοί μέτοχοι της Attica bank είναι ΕΦΚΑ και ΤΣΜΕΔΕ με ποσοστά ο ΕΦΚΑ 46% και το ΤΣΜΕΔΕ 5,625%.
Το γεγονός ότι ο ΕΦΚΑ πήρε πρωτοβουλίες αποτελεί θετική εξελιξη και ουσιαστικά επέβαλλε μια λύση - που αποδίδει δικαιοσύνη -
Το bankingnews είχε αναφέρει ότι εάν φύγει ο Ρουμελιώτης ο Πρόεδρος της Attica bank θα πρέπει να αποχωρήσει και ο Θ. Πανταλάκης ο διευθύνων σύμβουλος αλλά και ο ΑΘ. Τσάδαρης ο αναπληρωτής CEO....οι εξελίξεις δικαιώνουν το bankingnews.

Συνεχής ροή ειδήσεων για την Attica bank


Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις χρησιμοποιούν τα χαλκεία της Τράπεζας της Ελλάδος για να καθαιρέσουν από Πρόεδρο της Attica bank τον Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Μάλιστα μετά το τρίτο εξώδικο που έστειλε ο Ρουμελιώτης στην ΕΠΑΘ της ΤτΕ, το αρμόδιο όργανο που επιβάλλει κυρώσεις, έχει προαποφασίσει να ζητήσει την παραίτηση του προέδρου της Attica bank.
Σήμερα το πρωί 13 Μαρτίου 2019 πραγματοποίησε μάλιστα άτυπη συνεδρίαση, ενώ θα ξανασυνεδριάσει στις 19:00 για να λάβει τις τελικές αποφάσεις.
Να σημειωθεί ότι οι συνεδριάσεις της ΕΠΑΘ πραγματοποιούνται εν κρυπτώ υπό τον φόβο άλλων κινήσεων ή αντιδράσεων.
Την απόφαση αυτή η ΤτΕ θα κοινοποιήσει στην ΕΚΤ και στο διοικητικό συμβούλιο της Attica bank που συνεδριάζει εκτάκτως αύριο 14 Μαρτίου 2019.
Ωστόσο μόνο η Γενική Συνέλευση νομιμοποιείται να πάρει αποφάσεις για την δομή και σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου.
Μόνο οι μέτοχοι πρέπει να αποφασίσουν για την τύχη του διοικητικού συμβουλίου της Attica bank, θα πρέπει να συγκληθεί έκτακτη γενική συνέλευση.

Τα χαλκεία της ΤτΕ μεθόδευσαν δόλια την αποπομπή Ρουμελιώτη, κατασκεύασαν πλαστά στοιχεία, παραπληροφόρησαν και συκοφαντούν προσβλητικά και αντιθεσμικά τον πρόεδρο μιας τράπεζας.
Η ΤτΕ έχει παραβιάσει την νομοθεσία, έχει παρουσιάσει ψεύτικα στοιχεία, κατασκεύασε την ενοχή Ρουμελιώτη, είναι πρωτοφανείς οι ενέργειες της ΤτΕ.

Πως η ΤτΕ μεθόδευσε καταστάσεις στην Attica bank

Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις χρησιμοποιεί η Τράπεζα της Ελλάδος για να καθαιρέσει τον Πρόεδρο της Attica bank με ορόσημο το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας στις 14 Μαρτίου 2019.
Η ΤτΕ όπως αποδεικνύεται από την αλληλογραφία και εξώδικα μεταξύ του προέδρου της Attica bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη και του Διευθυντή Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Σπύρου Παντελιά επιχείρησε να κατασκευάσει και χαλκεύσει στοιχεία ώστε να συκοφαντήσει τον Πρόεδρο της Attica bank.
Π.χ. αρχικώς επικαλέστηκε μαρτυρικές καταθέσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου της Attica bank οι οποίοι δήθεν εμφανίστηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδος και κατήγγειλαν τον Ρουμελιώτη ότι ενεργεί ως εκτελεστικό μέλος.
Όταν μέσω εισαγγελέα ζητήθηκαν να παραδοθούν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν το κατηγορητήριο κατά του Ρουμελιώτη η ΤτΕ έστειλε…ως αποδεικτικά στοιχεία αυτά που ο Ρουμελιώτης είχε αποστείλει στην ΤτΕ τέλη Νοεμβρίου 2018.
Προφανώς και η όλη διαδικασία είναι εμπαιγμός.
Η ΕΠΑΘ της ΤτΕ το αρμόδιο όργανο που επιβάλλει κυρώσεις επειδή επί της ουσίας δεν μπορεί να κατηγορήσει για κάτι τον Ρουμελιώτη και στην προσπάθεια της η ΤτΕ να ξεμπερδεύει άπαξ και ως κεντρική τράπεζα δεν έχει πολλές επιλογές… χρησιμοποιεί μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Attica bank.
Έτσι λοιπόν παίρνοντας οδηγίες από την ΤτΕ συγκεκριμένα μέλη του διοικητικού συμβουλίου που όλως τυχαίως διατηρούν επαφές με τον Παντελιά και συγκαλούν – όπως έχουμε αναφέρει από την προηγούμενη εβδομάδα – έκτακτο διοικητικό συμβούλιο στην Attica bank στις 14 Μαρτίου 2019.
Το αντικείμενο του διοικητικού συμβουλίου ένα θέμα θα ζητήσουν από τον Ρουμελιώτη να υποβάλλει την παραίτηση του από Πρόεδρος με πρόσχημα ότι η κόντρα του με την ΤτΕ δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα της τράπεζας.
Η χρηματοδότηση Καλογρίτσα με 119 εκατ και μόλις 3,5 εκατ εξασφαλίσεις εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα της Attica bank.
Πως αποδεικνύεται όμως ότι όλο αυτό το σχέδιο το έχει ενορχηστρώσει και μεθοδεύσει η Τράπεζα της Ελλάδος;
Η ΤτΕ κατηγορεί τον Ρουμελιώτη ότι λειτουργεί ως εκτελεστικός ενώ οι αρμοδιότητες του Προέδρου είναι μη εκτελεστικές και κατηγορεί τον Ρουμελιώτη ότι δεν μπορεί να συνεργαστεί με το διοικητικό συμβούλιο και δεν είναι πλέον αξιόπιστος.
1)Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Attica bank θα έπρεπε να ζητήσουν από τον Πρόεδρο πριν ενεργοποιήσουν το αίτημα για έκτακτη σύγκλιση διοικητικού συμβουλίου να τον ενημερώσουν.
Ότι δεν το έπραξαν αποδεικνύει ότι έχουν «δασκαλευτεί» από την Τράπεζα της Ελλάδος
Το διοικητικό συμβούλιο θα εμφανίζεται ότι καθαιρεί τον Πρόεδρο και όχι η ΤτΕ οπότε θα αποφύγουν και τις νομικές ευθύνες των μεθοδεύσεων τους.
Ταυτόχρονα θα περάσουν το μήνυμα ότι η απόδειξη του χάσματος στο εσωτερικό της τράπεζας ήταν ότι το διοικητικό συμβούλιο δεν μπορούσε να συνεργαστεί με τον Πρόεδρο.
Τόσα χρόνια πως συνεργάζονταν και ξαφνικά εν μια νυκτί έπαψαν να συνεργάζονται;
2)Κατηγορούν τον Ρουμελιώτη ότι λειτουργεί ως εκτελεστικός με το πρόσχημα της άμεσης εμπλοκής του στην δεύτερη τιτλοποίηση το Artemis 2 – Μετεξέλιξη -.
Η πραγματικότητα είναι και αυτή την γνωρίζει η ΤτΕ και η εκτελεστική διοίκηση της Attica bank ότι ο Ρουμελιώτης ανέλαβε ένα ρόλο επειδή ήταν ο μόνος που γνώριζε αγγλικά.
Το βασικό ερώτημα είναι η ΤτΕ γνώριζε όλες τις κινήσεις του Ρουμελιώτη καθώς ο ίδιος τις κοινοποιούσε.
Γιατί επί 7 μήνες ο Ρουμελιώτης ήταν αποδεκτός να ολοκληρώσει το deal και ξαφνικά μετά την ολοκλήρωση του…κατηγορείται ότι κακώς ασχολήθηκε;
Επί 7 μήνες που ήταν η ΤτΕ;
Που ήταν;
Συνομιλούσε με τον Ρουμελιώτη και του έδινε οδηγίες η ΤτΕ….
3)Η ΤτΕ ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν μαρτυρικές καταθέσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου της Attica bank που έχουν καταγγείλει τον Ρουμελιώτη.
Οι μάρτυρες αυτοί έγιναν ξαφνικά άφαντοι γιατί οι μόνοι που πήγαν στην ΤτΕ στο τέλος του 2018 ήταν ο Πανταλάκης ο CEO και ο Τσάδαρης ο αναπληρωτής CEO της Attica bank.
Παραδόξως ο Πανταλάκης είχε παρεξηγηθεί με τον Ρουμελιώτη που κατέληξε στον γνωστό ξυλοδαρμό και ο Τσάδαρης είναι επικεφαλής στην ομάδα των 13 στελεχών του πορίσματος για τις μεγάλες παρατυπίες στον δανεισμό Καλογρίτσα.
Υπενθυμίζεται ότι χορηγήθηκαν στον επιχειρηματία Καλογρίτσα 119 εκατ με μόλις 3,5 εκατ εξασφαλίσεις, ήταν 25 εκατ και επαναξιολογήθηκαν σε 3,5 εκατ.
Ο Ρουμελιώτης για την ιστορία είχε ζητήσει από τον επιθεωρητή της Attica bank να συντάξει πόρισμα για το πώς χορηγήθηκαν τα δάνεια στον επιχειρηματία Καλογρίτσα.
Το bankingnews έχει πάρει μια θέση γιατί εδώ συντελείται μια εξόφθαλμη αδικία την οποία έχει ενορχηστρώσει το χαλκείο της ΤτΕ, ο Ρουμελιώτης αποκαλύπτει και τον απομακρύνουν από την Attica bank και όσοι έκαναν παραβάσεις, παρατυπίες ή λάθη παραμένουν.
Η κυβέρνηση επειδή δεν έχει κλείσει ο νόμος Κατσέλη σφυρίζει αδιάφορα….

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης