Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Ισχυρά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Jumbo – Με p/e 12 η μετοχή

tags :
Ισχυρά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Jumbo – Με p/e 12 η μετοχή
Προσωρινό μέρισμα 0,19 ευρώ ανά μετοχή και ταμειακά διαθέσιμα που αντιστοιχούν σε 2,88 ευρώ ανά μετοχή για την εισηγμένη
Ισχυρά χαρακτηρίζουν οι αναλυτές τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου της Jumbo (30/6/18-31/12/18) και αναφέρουν πως ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων.
Η Euroxx αναφέρει πως τα αποτελέσματα πρώτου εξαμήνου ήταν ισχυρά λόγω της ανάπτυξης των διεθνών πωλήσεων και την ενίσχυση του μεριδίου στην ελληνική αγορά.
Η εταιρεία ανακοίνωσε προσωρινό μέρισμα 0,19 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 1,28% και θα κοπεί στις 8 Μαΐου.
Η Beta αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν ισχυρά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλογών με την εταιρεία να δημοσιεύει ένα ακόμη ρεκόρ για το πρώτο εξάμηνο σε όλα τα επίπεδα.
Οι ελεύθερες ταμειακές ροές ανήλθαν στα 135 εκατ. ευρώ αυξάνοντας τα καθαρά ταμειακά διαθέσιμα (ταμείο μείον δανεισμός) στα 392 εκατ. ευρώ ή 2,88 ευρώ ανά μετοχή.
Η μετοχή διαπραγματεύεται με εκτιμώμενο p/e 12 φορές και με δείκτη EV/EBITDA 7 φορές και αποτελεί κορυφαία επιλογή της χρηματιστηριακής από την υψηλή κεφαλαιοποίησης.
H IBG σημειώνει πως τα αποτελέσματα είναι ισχυρά για το πρώτο τρίμηνο και πολύ κοντά στις δικές της εκτιμήσεις αλλά και στις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σε πρώτη ανάγνωση η ΑΧΕ μένει στις εκτιμήσεις της για πωλήσεις και μικτά κέρδη το 2019 εντοπίζοντας ένα μικρό πτωτικό ρίσκο στην εκτίμηση για EBITDA και κέρδη ανά μετοχή.
Διατηρεί την πεποίθηση πως η εταιρεία έχει ένα ποιοτικό επιχειρηματικό μοντέλο και γι΄ αυτό διατηρεί τη θετική της στάση για τη μετοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης