Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίστηκε η άνοδος για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Σ. Αραβίας - Στο +1,47% το Brent

Συνεχίστηκε η άνοδος για το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ και Σ. Αραβίας - Στο +1,47% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +2,58%
Περαιτέρω άνοδο σημείωσε σήμερα Τετάρτη (13/3) το πετρέλαιο, διευρύνοντας τα κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, εν μέσω αναφορών ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Βενεζουέλας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent ενισχύθηκε κατά +1,47% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 67,65 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε άνοδο της τάξεως του +2,58% στα 58,34 δολ. ανά βαρέλι.

Όπως ανέφερε ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ, Elliott Abrams, ανέφερε ότι «θα υπάρξουν περισσότερες κυρώσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα», προσθέτοντας παράλληλα ότι «θα δείτε τις προσεχείς ημέρες μερικές πολύ σημαντικές πρόσθετες κυρώσεις».

Παράλληλα, το πετρέλαιο δέχεται ώθηση και από την είδηση ότι η Σαουδική Αραβία θα μειώσει τις εξαγωγές πετρελαίου της κάτω από τα 7 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Απρίλιο του 2019, ενώ η παραγωγή της χώρας θα διαμορφωθεί «αρκετά χαμηλότερα» από τα 10 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Σημειώνεται ότι χθες (12/3) η αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας ανέφερε ότι η παραγωγή των ΗΠΑ θα μπορούσε να αγγίξει τα 12,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως το 2019, έναντι 11 εκατ. βαρελιών το 2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης