Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Στο ΚΙΝΑΛ όλοι (;) δείχνουν… ΠΑΣΟΚ

tags :
Στο ΚΙΝΑΛ όλοι (;) δείχνουν… ΠΑΣΟΚ
Μονοψήφιοι οι αριθμοί για την πάλαι ποτέ κραταιά σοσιαλιστική παράταξη, γεγονός που κάνει τα στελέχη της να διατρανώνουν την πεποίθηση ότι η είσοδος στη Βουλή θα δείξει διψήφιο ποσοστό
Ο αέρας της αλλαγής στο ΚΙΝΑΛ δε φαίνεται τελικά, και εκ των αποτελεσμάτων – το άφησαν Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ, να έκανε καλό! Αυτό προκύπτει και από τα νούμερα των δημοσκοπήσεων όσο κι αν, η αλήθεια είναι, αυτές έχουν απολέσει την εμπιστοσύνη μας πολλάκις.
Μονοψήφιοι οι αριθμοί για την πάλαι ποτέ κραταιά σοσιαλιστική παράταξη, γεγονός που κάνει τα στελέχη της να διατρανώνουν την πεποίθηση ότι η είσοδος στη Βουλή θα δείξει διψήφιο ποσοστό… Σε κάποιες δε δημοσκοπήσεις, σε περίπτωση που η επόμενη Βουλή είναι πεντακομματική, το ΚΙΝΑΛ καταλαμβάνει την ύστατη θέση ενώ θα ήθελα να έχει αν όχι τη δεύτερη, σίγουρα την τρίτη… Και όλα αυτά ενώ βρισκόμαστε μόλις 2,5 μήνες από τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Δύο εκλογικές αναμετρήσεις που, μπορεί να γίνουν και τρεις, θα καταδείξουν τη δυναμική του συγκεκριμένου χώρου.
Κάποιοι αντιλαμβανόμενοι τη δύσκολη θέση του κινήματος από καιρό, και κάποιοι άλλοι πρόσφατα, έδειξαν και δείχνουν ότι ο δρόμος προς την επιτυχία περνάει από το… ΠΑΣΟΚ.
Από τους πρώτους ο σημερινός υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας Παύλος Γερουλάνος είχε ζητήσει να «δοθεί φωνή στο Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κόμμα» αλλά και, μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Νίκος Παπανδρέου - γιος του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου, ο οποίος και θα είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, πρότεινε και θα το επαναλάβει, εν όψει του έκτακτου συνεδρίου του κόμματος στο τέλος Μαρτίου, να επιστρέψει ως έμβλημα της παράταξης ο ήλιος του ΠΑΣΟΚ.
Ηχηρές τοποθετήσεις που, ειδικά η δεύτερη δεν αποκλείεται να αποτελεί και προοικονομία, ενδεχομένως και να φωτογραφίζουν την ένδεια που υπάρχει στο χώρο και θα μπορούσε, ίσως, να μετριαστεί αν ξανάβγαινε μπροστά όχι απαραίτητα το ίδιο το όνομα (ΠΑΣΟΚ,) αλλά τουλάχιστον μια… δυνατή αναφορά σε αυτό, όπως είναι ο πράσινος ήλιος του!
Θέμα χρόνου είναι, λοιπόν, να δούμε κατά πόσο η σημερινή ηγεσία του σοσιαλιστικού χώρου θα ενστερνιστεί ανάλογες απόψεις και θα, αποφασίσει να, εναποθέσει το μέλλον της παράταξης, μεταξύ άλλων και, στον ήλιο τον πράσινο, τον ήλιο π’ ανατέλλει… Προς στιγμήν, κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη σε μια προσπάθεια να βάλουν «φρένο» στα όσα λέγονται για επιστροφή του ΚΙΝΑΛ στο όνομα και στα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζουν ότι «Το Κίνημα Αλλαγής δεν ξαναγίνεται ΠΑΣΟΚ»! Στο συνέδριο του Μαρτίου, λοιπόν, θα δούμε τι μέλλει γενέσθαι…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης