Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μικρή ανάκαμψη για τις λιανικές πωλήσεις - Αύξηση 0,2% τον Ιανουάριο 2019

ΗΠΑ: Μικρή ανάκαμψη για τις λιανικές πωλήσεις - Αύξηση 0,2% τον Ιανουάριο 2019
Οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Ιανουάριο 2019
Απροσδόκητη αύξηση κατέγραψαν τον Ιανουάριο του 2019 οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, ανακάμπτοντας ελαφρώς από τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων εννέα ετών που είχαν καταγράψει τον Δεκέμβριο του 2018, τα στοιχεία για τον οποίο ήταν τελικά πολύ χειρότερα από ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά.
Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε σήμερα (11/3/2019) το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,2% τον Ιανουάριο, ενώ τα στοιχεία για τον Δεκέμβριο αναθεωρήθηκαν πτωτικά, δείχνοντας ότι οι πωλήσεις «βούλιαξαν» τελικά κατά 1,6%, αντί της πτώσης 1,2% που είχαν δείξει τα αρχικά στοιχεία.
Η πτώση του Δεκεμβρίου ήταν η μεγαλύτερη πτώση από τον Σεπτέμβριο του 2009, όταν η οικονομία των ΗΠΑ αναδυόταν από την ύφεση.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι οι πωλήσεις θα παρέμεναν αμετάβλητες τον Ιανουάριο.
Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 2,3% τον Ιανουάριο.
Εξαιρουμένων των οχημάτων, των καυσίμων, των οικοδομικών υλικών και των υπηρεσιών φαγητού, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1,1%, ενώ τα στοιχεία του προηγούμενου μήνα για τις λεγόμενες δομικές λιανικές πωλήσεις αναθεωρήθηκαν προς τα κάτω, δείχνοντας μια πτώση 2,3%, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης που έκανε λόγο για πτώση 1,7%.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης