Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Nomura: Το κινεζικό γουάν είναι ήδη υπερτιμημένο - Θα κινηθεί χαμηλότερα

tags :
Nomura: Το κινεζικό γουάν είναι ήδη υπερτιμημένο - Θα κινηθεί χαμηλότερα
Οι αναλυτές της Nomura εκτιμούν ότι το κινεζικό γουάν ενδέχεται να είναι ήδη υπερτιμημένο έναντι του αμερικανικού δολαρίου και πιθανότατα θα κινηθεί χαμηλότερα
Την εκτίμηση ότι το κινεζικό γουάν είναι ήδη υπερτιμημένο έναντι του αμερικανικού δολαρίου και οποιεσδήποτε προσπάθειες από την κυβέρνηση του Donald Trump να παραμείνει σε αυτό το επίπεδο κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων θα αποτύχουν εκφράζουν οι αναλυτές της Nomura.
Το γουάν είναι ένα δύσκολο κομμάτι για τις ΗΠΑ, που, παρά τη μακροπρόθεσμη ανατίμηση στο νόμισμα, κατηγορούν το Πεκίνο ότι διατηρούν το νόμισμα τεχνητά υποτιμημένο.
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Ουάσιγκτον πιέζει τους Κινέζους αξιωματούχους να διατηρήσουν σταθερό το νόμισμα εν μέσω των εμπορικών διαπραγματεύσεων.
Παρ' όλα αυτά, η Nomura επισημαίνει ότι η αμεριμανική πλευρά φαίνεται να λειτουργεί λάθος.
«Πιστεύουμε ότι το γουάν ενδέχεται να είναι ήδη υπερτιμημένο έναντι του δολαρίου, και ο τελευταίος γύρος νομισματικής και πιστωτικής χαλάρωσης της Κίνας ενδέχεται να ωθήσει το γουάν βαθύτερα σε υπερτιμημένο περιοχή» επισημαίνουν οι αναλυτές αναφερόμενοι στις προσπάθειες της χώρας να βάλουν ένα ανάχωμα στην επιβράδυνση της ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
Στην πραγματικότητα, οι απόπειρες σταθεροποίησης του ρυθμού «θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα υπερβολικά υπερτιμημένο γουάν, σε επιβράδυνση της αύξησης των εξαγωγών, στη μεγαλύτερη αύξηση των εισαγωγών και την επιδείνωση του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών στην Κίνα» επισημαίνεται στην ανάλυση της Nomura.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, το γουάν θα κινηθεί χαμηλότερα έναντι του δολαρίου μεσοπρόθεσμα προς μακροπρόθεσμα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης