Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε θετική πορεία ο μαύρος χρυσός λόγω παραγωγής του ΟΠΕΚ - Στο +1,31% το Brent

Σε θετική πορεία ο μαύρος χρυσός λόγω παραγωγής του ΟΠΕΚ - Στο +1,31% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε άνοδο 1,37%
(upd) Ισχυρή άνοδο εμφάνισε σήμερα Δευτέρα (11/3) το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στην πολιτική παραγωγής των ΟΠΕΚ+ μέχρι τον Ιούνιο του 2019.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent ενισχύθηκε +1,31% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 66,60 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +1,34% στα 56,82 δολ. ανά βαρέλι.
Όπως ανέφερε ο κ. Al-Falih χθες (10/3) στο Reuters, θα ήταν πολύ νωρίς να αλλάξει η πολιτική παραγωγής των ΟΠΕΚ+ κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Απριλίου.

«Θα δούμε τι συμβαίνει μέχρι τον Απρίλιο, εάν υπάρχουν απρόβλεπτες διακοπές κάπου αλλού, αλλά πέραν αυτού νομίζω ότι απλώς θα κλωτσήσουμε το κουτάκι μπροστά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σαουδάραβας υπουργός, εννοώντας ότι ο ΟΠΕΚ μαζί με τη Ρωσία θα συνεχίσουν να ακολουθούν την τρέχουσα τακτική τους.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας αναμένεται να παραμείνει σταθερή για τον Απρίλιο του 2019, και συγκεκριμένα στα 9,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Σημειώνεται ότι οι επενδυτές αναμένουν αργότερα εντός της εβδομάδας τις μηνιαίες εκθέσεις του ΟΠΕΚ και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), προκειμένου να αξιολογήσουν τα τρέχονται επίπεδα της παγκόσμιας προσφοράς και ζήτησης.
Αυριο (12/3) αναμένονται επίσης και τα εβδομαδιαία στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποί αφορούν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης