Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για 4η μέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η Βενεζουέλα – Τις ΗΠΑ κατηγορεί ο Maduro

Για 4η μέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα η Βενεζουέλα – Τις ΗΠΑ κατηγορεί ο Maduro
Ο πρόεδρος της χώρας Nicolas Maduro  χαρακτήρισε  τη συσκότιση ως μια ενέργεια «σαμποτάζ» από τις ΗΠΑ
Για τέταρτη μέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει η Βενεζουέλα με τις επιπτώσεις να είναι ορατές στο σύστημα υγείας, τις επικοινωνίες και τις μεταφορές.
Ο πρόεδρος της χώρας Nicolas Maduro  χαρακτήρισε  τη συσκότιση ως μια ενέργεια «σαμποτάζ» από τις ΗΠΑ στο υδροηλεκτρικό φράγμα Guri ενώ οι επικριτές του υποστηρίζουν, πως είναι το αποτέλεσμα διαφθοράς και υποεπενδύσεων.
Παρά τις πιέσεις από τις συνεχείς πορείες της αντιπολίτευσης και τις κυρώσεις των ΗΠΑ στον τομέα της πετρελαϊκής βιομηχανίας, ο Maduro δεν είναι ανοικτός σε διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολιτικού αδιεξόδου και επιδιώκει την παραμονή του στην εξουσία, όπως δήλωσε ο Αμερικανός απεσταλμένος για τη Βενεζουέλα, Elliott Abrams.
Η συσκότιση, η οποία ξεκίνησε την Πέμπτη το απόγευμα (7/3), αύξησε την απογοήτευση μεταξύ των πολιτών της Βενεζουέλας, οι οποίοι ήδη υφίστανται εκτεταμένες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, καθώς η οικονομία της χώρας υφίσταται μια υπερπληθωριστική κατάρρευση.
Στα νοσοκομεία, η έλλειψη ρεύματος σε συνδυασμό με την απουσία ή την κακή απόδοση των εφεδρικών γεννητριών οδήγησε στο θάνατο 17 ασθενών σε ολόκληρη τη χώρα, ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Doctors for Health.
Η παρούσα  διακοπή ρεύματος είναι μακράν η μεγαλύτερη σε δεκαετίες.
Το 2013, το Καράκας και 17 από τις 23 περιφέρειες της χώρας επλήγησαν από μια εξάωρη διακοπή ρεύματος, ενώ το 2018 οκτώ υπέστησαν διακοπή διάρκειας 10 ωρών, σύμφωνα με κυβερνητικούς αξιωματούχους την εποχή εκείνη.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης