Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Εργαζόμαστε νυχθημερόν με τις ΗΠΑ για την επίτευξη μίας μεγάλης εμπορικής συμφωνίας

Κίνα: Εργαζόμαστε νυχθημερόν με τις ΗΠΑ για την επίτευξη μίας μεγάλης εμπορικής συμφωνίας
Η πρόοδος στις συνομιλίες οδήγησε τον Λευκό Οίκο να καθυστερήσει επ 'αόριστον τις αυξήσεις στους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές
Η Κίνα και οι ΗΠΑ εξακολουθούν να δουλεύουν  μέρα και νύχτα για να επιτύχουν μια εμπορική συμφωνία που να ικανοποιεί τα συμφέροντα και των δύο πλευρών και τις ελπίδες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της κατάργησης των δασμών, ανέφερε ανώτερος Κινέζος αξιωματούχος.
Ο Κινέζος υπουργός εμπορίου Wang Shouwen εξέφρασε την  αισιοδοξία του για τις διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, αλλά πρόσθεσε ότι οποιοσδήποτε εμπορικός μηχανισμός συμφωνηθεί θα πρέπει να είναι ίσος και δίκαιος.
Οι κυβερνήσεις των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου είναι «παγιδευμένες» σε μία εμπορική μάχη επί μήνες, καθώς η Ουάσινγκτον πιέζει το Πεκίνο να αντιμετωπίσει τις μακροχρόνιες ανησυχίες της σχετικά με τις κινεζικές πρακτικές και πολιτικές αναφορικά με την απόκτηση τεχνολογίας, την πρόσβαση στην αγορά και τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας.
Η πρόοδος στις συνομιλίες οδήγησε τον Λευκό Οίκο να καθυστερήσει επ 'αόριστον τις αυξήσεις στους δασμούς σε κινεζικές εισαγωγές ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων, οι οποίες αναμενόταν να τεθούν σε ισχύ στις 2 Μαρτίου, όπως αναφέρει το Reuters.
Ο Wang, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της συνεχιζόμενης ετήσιας συνεδρίασης της Βουλής της Κίνας, δήλωσε ότι οι δασμοί μεταξύ των δύο χωρών είναι επιζήμιοι για τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους εξαγωγείς και τους κατασκευαστές.
«Βλάπτει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και καθυστερεί τις εταιρικές επενδυτικές αποφάσεις», δήλωσε ο Wang, ο οποίος έχει ενεργό ρόλο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ.
«Τώρα, οι οικονομικές και εμπορικές ομάδες των δύο πλευρών καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να επικοινωνήσουν και να διαπραγματευτούν προκειμένου να καταλήξουν σε συμφωνία, βάσει των αρχών και των κατευθύνσεων που αποφασίζουν οι δύο αρχηγοί κρατών» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης