Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κενό ασφαλείας στα Windows 7 και στον Chrome ανακάλυψε η Google

Κενό ασφαλείας στα Windows 7 και στον Chrome ανακάλυψε η Google
Η Google ανακάλυψε κενό ασφαλείας στα Windows 7 και στον Chrome
Κενό ασφαλείας στο λειτουργικό σύστημα Windows 7 ανακάλυψε η Google, προειδοποιώντας τους χρήστες του συστήματος ότι ο υπολογιστής τους κινδυνεύει να παραβιαστεί από χάκερ.
Στο μεταξύ, η Microsoft, μετά τη σχετική ενημέρωση, ανέφερε ότι εργάζεται για την αντιμετώπιση του προβλήματος το συντομότερο δυνατό.
Το κενό ασφαλείας εκμεταλλεύονται οι χάκερ στα Windows 7, σε συνδυασμό με ένα άλλο σφάλμα που η Google εντόπισε στον Chrome, που είναι το δικό της πρόγραμμα διαδικτυακής πλοήγησης και ήδη, κυκλοφόρησε μια ενημέρωση ασφαλείας.
Σε ό,τι αφορά τα Windows 7, το πρόβλημα εντοπίζεται σε τμήματα του λειτουργικού συστήματος που σταματούν τα δεδομένα ενός προγράμματος να αλληλεπιδρούν με οτιδήποτε άλλο εκτός της εφαρμογής και σύμφωνα με την Google, υπάρχουν ενδείξεις ότι κακόβουλοι χάκερ βρήκαν τρόπο να εκμεταλλεύονται ένα σφάλμα στο Chrome, μέσου του οποίου μπαίνουν σε άλλες εφαρμογές και παραβιάζουν τον υπολογιστή του εκάστοτε χρήστη.
Μάλιστα, η Google κάλεσε τους χρήστες να κάνουν ενημέρωση στον Chrome τους, ώστε να κλείσει το κενό ασφαλείας.
Μετά την ενημέρωση, ο χρήστης πρέπει να κλείσει τον Chrome και να τον εκκινήσει εκ νέου για να εφαρμοστεί η ενημέρωση ασφαλείας.
Σύμφωνα με την Google, «μέχρι σήμερα έχουμε παρατηρήσει ενεργή εκμετάλλευση  μόνο εναντίον συστημάτων Windows 7 32-bit» και μία λύση για τον χρήστη είναι να αναβαθμίσει το λειτουργικό του στην τελευταία έκδοση Windows 10.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης