Τελευταία Νέα
Διεθνή

Mersch (EKT): Η επιτάχυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας θα επανέλθει

tags :
Mersch (EKT): Η επιτάχυνση της ευρωπαϊκής οικονομίας θα επανέλθει
Οι δηλώσεις του Yves Mersch, μέλους του Δ.Σ. της ΕΚΤ
Την αισιοδοξία του ότι η ανάπτυξη της οικονομίας σε ΕΕ και Ευρωζώνη θα επανέλθει, εξέφρασε ο Yves Mersch, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.
Μιλώντας από το Λουξεμβούργο, ο κ. Mersch σημείωσε πως η διάρκεια και η ένταση της τρέχουσας επιβράδυνσης παραμένει άγνωστη, όπως άγνωστο είναι και το πότε ακριβώς θα έρθει η ανάκαμψη.
Σε αυτό το πλαίσιο, κρίνεται λογική η απόφαση της ΕΚΤ να προωθήσει έναν νέο γύρο φθηνού χρήματος για τις τράπεζες, μέσω του προγράμματος TLTRO.
«Οι λεπτομέρειες θα δοθούν όταν η ΕΚΤ είναι έτοιμη», υπογράμμισε.
Στις πιο πρόσφατες δηλώσεις του, πριν λίγες ημέρες, ο κ. Mersch ανέφερε πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) είναι αποφασισμένη να προωθήσει το σύστημα άμεσων πληρωμών που παρουσίασε την περασμένη χρονιά μέσω ρυθμιστικών κινήσεων, αν η υπηρεσία δεν καταφέρει να εξαπλωθεί μέσω της συνεργασίας με τη βιομηχανία.
«Θα το κάνουμε είτε μέσω των συνεργατικών μας προσπαθειών με τη βιομηχανία ή θα το κάνουμε μέσω του ρυθμιστικού μας ρόλου», ανέφερε σε συνέδριο στο Βερολίνο.
Σημειώνεται ότι το σύστημα «Target Instant Payment Settlement (TIPS)» της ΕΚΤ επιτρέπει σε άτομα και εταιρείες στην Ευρώπη να ανταλλάσσουν ευρώ εντός δευτερολέπτων και ανεξάρτητα από το ωράριο λειτουργίας της τοπικής τράπεζας.
Η υπηρεσία θεωρείται άμεσος ανταγωνιστής σε αμερικανικές εταιρείες, όπως η PayPal, η Google, το Facebook και η Amazon, αλλά και η κινεζική Alibaba και η Tencent, που αυτή τη στιγμή κυριαρχούν στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης