Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Υποβαθμίζεται σε «Caa1» η Intralot και λόγω Τουρκίας - Αρνητικό το outlook

tags :
Moody's: Υποβαθμίζεται σε «Caa1» η Intralot και λόγω Τουρκίας - Αρνητικό το outlook
Νέα υποβάθμιση για την Intralot, αυτή τη φορά από τη Moody's
Στην υποβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Intralot, από «Β3» σε «Caa1», προχώρησε η Moody's Investors Service, μία ημέρα μετά από ανάλογη κίνηση της Fitch.
Μάλιστα, ο αμερικανικός οίκος διατήρησε σε αρνητικές τις προοπτικές (outlook).
Ο οίκος επικαλείται την απώλεια του διαγωνισμού SporToto για τη διαχείριση της άδειας αθλητικού στοιχήματος IDDAA που κατέχει σήμερα η (κατά 45%) θυγατρική Inteltek, στην Τουρκία.
Η υφιστάμενη σύμβαση λήγει στις 28/08/2019.
Αυτή η σύμβαση αντιπροσωπεύει 21,3 εκατ. ευρώ (15%) του ενοποιημένου EBITDA και η απώλειά της θα αποδυναμώσει τις πιστωτικές μετρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της μόχλευσης και των ταμειακών ροών.
Η Moody's αναμένει ότι η ενοποιημένη μόχλευση θα αυξηθεί σε 5,9x το 2019 από 4,8x τον Σεπτέμβριο του 2018, ενώ η αναλογική μόχλευση (εκροή EBITDA μείον καθαρή μερισματική εκροή) θα αυξηθεί σε 7,4x από 6,4x, οδηγώντας σε δυνητικά μη βιώσιμη κεφαλαιακή διάρθρωση.
«Η ζημία από τη σύμβαση θα εξασθενίσει περαιτέρω τη ρευστότητα, μειώνοντας τις μελλοντικές ταμειακές ροές, καθώς και εμποδίζοντας την ικανότητα της εταιρείας να επαναδιαπραγματευτεί ανανεώσιμες πιστωτικές διευκολύνσεις (RCFs), οι οποίες είναι απαραίτητες δεδομένου ότι οι υφιστάμενες συμφωνίες δεν μπορούν επί του παρόντος να επιτευχθούν.
Η κατάσταση επιδεινώθηκε, επίσης, από την αιφνίδια αναχώρηση του CEO.
Η αξιολόγηση της Intralot περιορίζεται παράλληλα από:
(1) τη δυνητική απομόχλευση και/ή βελτίωση της ρευστότητας που εξαρτάται κατά κύριο λόγο από τις διαθέσεις περιουσιακών στοιχείων (π.χ. το μερίδιό της 20% στο Gamenet) σε μια ολοένα και πιο υποτονική αγορά.
(2) την ύπαρξη σημαντικών συμφερόντων μειοψηφίας που έχει ως αποτέλεσμα η αναλογία της μόχλευσης να είναι σημαντικά υψηλότερη από την αναφερθείσα (πλήρως ενοποιημένη) μόχλευση, καθώς και σημαντική διαρροή μετρητών μέσω εκροών μερισμάτων προς τις μειονότητες.
(3) το περιορισμένο ιστορικό ιστορικής ανάπτυξης.
(4) τις ολοένα και πιο μειωμένες προοπτικές παγκόσμιας ανάπτυξης το 2019, για παράδειγμα στις αγορές της Ινδονησίας, στην Αργεντινή και στην Τουρκία.

Στα θετικά, ο οίκος λαμβάνει υπόψη:
(1) την ηγετική της θέση στην αγορά ως παγκόσμιος προμηθευτής ολοκληρωμένων συστημάτων και υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών.
(2) ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο συμβάσεων με 87 συμβάσεις και άδειες.
(3) την ευρεία γεωγραφική παρουσία της σε 50 χώρες με ισχυρό αναπτυξιακό δυναμικό μετά την άμβλωση της αμερικανικής ομοσπονδιακής απαγόρευσης των αθλητικών στοιχημάτων, αν και με εξάρτηση από ορισμένες χώρες σε αναδυόμενες αγορές, όπως η Τουρκία και η Αργεντινή.
(4) κάποια προβολή των εσόδων ως αποτέλεσμα μεγάλου αριθμού μακροπρόθεσμων συμβάσεων, παρόλο που η θετική αυτή πιστοληπτική ικανότητα επηρεάζεται από τις συχνές μεταβολές της βασικής δραστηριότητας μέσω εκχωρήσεων και τις πρόσφατες απώλειες συμβάσεων της IDDAA και μερικής απώλειας στο Μαρόκο.
(5) το δυναμικό ανάπτυξης από την περαιτέρω ελευθέρωση των τομέων τυχερών παιχνιδιών στις λιγότερο ώριμες αγορές.

«Η Moody's θεωρεί το προφίλ ρευστότητας της Intralot αδύναμο.
Οι σημαντικές ανάγκες σε μετρητά για βραχυπρόθεσμα μετρητά για τη στήριξη του κεφαλαίου κίνησης, των κεφαλαιουχικών δαπανών και των πληρωμών μερισμάτων σε μειονότητες αναμένεται να οδηγήσουν σε αρνητικές ταμειακές ροές το 2020.
Επιπλέον, η εταιρεία μπορεί να χρειαστεί να εξοφλήσει δάνειο ύψους 15 εκατ. ευρώ εάν δεν είναι δυνατή η επαναδιαπραγμάτευση των συμφωνιών πριν από το τέλος Μαρτίου.
Το σημαντικό ταμειακό υπόλοιπο ύψους 195 εκατ. ευρώ στον ισολογισμό της 30ής Ιουνίου 2018, μειώθηκε σε περίπου 160 εκατ. το Δεκέμβριο του 2018».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης