Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Προσπάθεια ωραιοποίησης στο τελευταίο μισάωρο

tags :
Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Προσπάθεια ωραιοποίησης στο τελευταίο μισάωρο
ΑΓΟΡΑ: Έγινε προσπάθεια μαζέματος στο κλείσιμο της συνεδρίασης προκειμένου να αποφευχθούν οι μεγάλες απώλειες. Λίγο η ΔΕΗ, λίγο η Coca Cola, ένα μάζεμα στον ΟΤΕ και λίγο τράπεζες.

Πήγε βέβαια η αγορά μέχρι τον κινητό των 200 ημερών περίπου και ίσως θέλησαν κάποιοι να δείξουν μία τεχνική αντίδραση.

Όμως λες και έπαιζαν μόνο με μακρετιές. Κάποιες στιγμές έφευγαν ανοικτές εντολές αγοράς ή πώλησης, δημιουργούσαν μεγάλα χάσματα και μετά έχτιζαν τις πλευρές τους αγοραστές και πωλητές. Στις τράπεζες, στη ΔΕΗ και σε κάποιες άλλες το είδαμε, αλλά κυρίως στις τράπεζες.

Τελικά η εβδομάδα έκλεισε με απώλειες και είναι η πρώτη μετά από 6 συνεχόμενες ανοδικές.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Η Alpha Bank με τη χαμηλότερη απόδοση από την αρχή του έτους είχε τις υψηλότερες απώλειες σήμερα. Η Πειραιώς που έχει πολλαπλάσια απόδοση μάζεψε σημαντικά την πτώση της.

Από τη άλλη, η Eurobank δείχνει να έχει την καλύτερη συμπεριφορά. Δεν ήταν η πρώτη συνεδρίαση άλλωστε. Εδώ και πολλές εβδομάδες έχουμε παρατηρήσει σημαντικές στηρίξεις-τοποθετήσεις στη μετοχή.

ΜΕΤΟΧΕΣ: Η πλειονότητα υποχώρησε και ήταν αρκετές αυτές που έπεσαν με όγκο χωρίς να υπάρχει κάποια αρνητική είδηση. Προφανώς κάποιοι τραβάνε ρευστότητα και ίσως κάποιοι από αυτούς να θέλουν να κάνουν trading.

Αν δεν τους βγει πουλάνε άλλες μετοχές για να σβήσουν τη χασούρα. Άλλοι πουλάνε για να μείνουν στο καινούριο χαρτί. Πολλές οι τοποθετήσεις βέβαια στις τράπεζες, γι΄ αυτό και βλέπουμε να μονοπωλούν το ενδιαφέρον.

Πάνε δηλαδή στην άκρη τα θεμελιώδη για το γρήγορα κέρδος. Δεν μας αρέσει αυτή η τακτική, αλλά δεν μπορούμε να πούμε κάτι άλλο. Προσοχή πάντως χρειάζεται γιατί και στο παρελθόν τα έχουμε δει και ξέρουμε όλοι τα αποτελέσματα.

ΔΕΗ: Μας άρεσε από πριν ξεκινήσει την ανοδική κίνηση. Το έχουμε ξαναγράψει πως μας αρέσει η συμπεριφορά της και την παρακολουθούμε. Σήμερα έκανε μία εξαιρετική κίνηση και έκλεισε κοντά στα υψηλά της ημέρας.

LAMDA: Τη γύρισαν σε δύο συνεδριάσεις από τα 6,50 ευρώ στα 6,20 ευρώ και στη γνωστή στήριξη πλέον. Για να δούμε αν έχει δυνάμεις να κρατηθεί πάνω από το συγκεκριμένο σημείο.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ: Έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και έγιναν καπνός τα κέρδη από την αρχή του έτους. Από τα 5,18 ευρώ που ήταν πριν 6 συνεδριάσεις στα 4,77 ευρώ.

CENTRIC: Στα 0,1455 ευρώ με άνοδο 2,11% και όγκο 40 χιλ. τεμάχια. Η αποτίμηση στα 14,7 εκατ. ευρώ. Δεν ξέρουμε πόσα ακριβώς θα πάρει βάσει του συμβολαίου αλλά σίγουρα θα πάρει. Και πλησιάζει ο καιρός.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ: Δυνατή υποχώρηση και έχει αρχίσει να χαλάει η συμπεριφορά της. Προφανώς βλέπουν και εδώ ότι γίνεται και στις υπόλοιπες μετοχές. Στο -3,65% και στα 1,85 ευρώ. Θα πρέπει να δούμε αντίδραση άμεσα για να μην χαλάσει τελείως η εικόνα της.

AUDIO VISUAL: Δυνατό limit down. Στο -30% και στα 0,1750 ευρώ με ανεκτέλεστα 12 χιλ. τεμάχια και συνολικό όγκο 81 χιλ. τεμάχια.

ΕΚΤΕΡ: Μία ακόμη μέρα πιέσεων. Στα 1,22 ευρώ και στο -4,69% με όγκο 75 χιλ. τεμάχια. Προφανώς κάποιοι τραβούν ρευστότητα για να τη διοχετεύσουν αλλού.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Διόρθωσε και αυτή με χαμηλό όγκο. Στα 2,43 ευρώ και στο -2,80% με αποτίμηση 106 εκατ. ευρώ.

ΙΝΤΡΑΛΟΤ: Δεν μας εξέπληξε η υποβάθμιση. Για εμάς φαινόταν από καιρό. Στα 0,4640 ευρώ με απώλειες 2,32% και όγκο 402 χιλ. τεμάχια.

ΕΥΔΑΠ: Με 4 συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις η μετοχή πήγε από τα 5,63 ευρώ στα 5,36 ευρώ. Κρατάει ακόμα κέρδη από την αρχή του έτους όπου είχε ξεκινήσει από τα 5 ευρώ.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Έξι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις, αλλά από την αρχή του έτους έχει άνοδο 18,8%.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Όπως υπενθυμίζει η Beta την ερχόμενη Παρασκευή θα λάβουν χώρα οι αναδιαρθρώσεις για τον δείκτη FTSE Emerging Europe από τον οποίο διαγράφεται η μετοχή.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης