Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Απώλειες με χαμηλό τζίρο καταγράφουν οι μετοχές

tags :
Αμέσως μετά το άνοιγμα του ΧΑ - Απώλειες με χαμηλό τζίρο καταγράφουν οι μετοχές
ΑΓΟΡΑ: Μετά από ένα κύμα θετικών ειδήσεων επιστρέφουμε στην πραγματικότητα. Χθες (7/3) τα στοιχεία για το ΑΕΠ έδειξαν ότι δεν πετυχαίνουμε τους στόχους.

Επίσης δείχνουν ότι η χώρα δεν μπορεί να στηριχθεί μόνο στην ιδιωτική κατανάλωση, στον τουρισμό, στις εξαγωγές κ.α. Χρειάζεται άμεσες ξένες επενδύσεις που θα δώσουν ώθηση.

Το θέμα με την πρώτη κατοικία, τα κόκκινα δάνεια φαίνεται πως έχει δρόμο μπροστά του. Τα αποτελέσματα της Eurobank ήταν φτωχά και χαμηλότερα των εκτιμήσεων, ενώ και η δόση καθυστερεί από τους δανειστές που σημαίνει πως δεν προχωράει η κυβέρνηση τα θέματα που είναι ανοικτά.

ΑΓΟΡΑ (ΙΙ): Μετά από ένα μεγάλο ράλι στις τράπεζες η προσέγγιση των κινητών μέσων των 200 ημερών έφερε ρευστοποιήσεις. Χρειάζεται προσοχή τώρα, λένε οι αναλυτές.

Το βλέμμα τώρα θα είναι στις ξένες αγορές και σταδιακά θα μεταφέρεται στα αποτελέσματα χρήσης, αν και έχουμε ακόμα δρόμο αφού οι περισσότερες εταιρείες επιλέγουν τις τελευταίες μέρες της προθεσμίας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε πτωτικές με πιέσεις σε τράπεζες κυρίως όπως αναμενόταν και μένει να φανεί τι έκταση θα έχει η διόρθωση και πόσες δυνάμεις έχουν short και long. Η διόρθωση είναι θεμιτή αφού υπάρχουν μεγάλα κέρδη.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έως και 4% απώλειες με την Πειραιώς να έχει τις μεγαλύτερες, να ακολουθεί η Εθνική και η Eurobank και μικρότερες η Alpha Bank. Θυμίζουμε πως στην τιμή κλεισίματος χθες της Alpha Bank ζητούσαν πάνω από 1,4 εκατ. μετοχές. Πιέζεται και η Grivalia λόγω σχέσης ανταλλαγής με Eurobank.

ΔΕΗ: Πιέζεται με καλό όγκο η μετοχή. Βρίσκεται στα 1,4540 ευρώ με απώλειες 1,76% και 35 χιλ. τεμάχια όγκο

AEGEAN: Σημαντική υπερκάλυψη στο εταιρικό ομόλογο και χαμηλό το επιτόκιο. Εξαιρετική η συγκυρία και την εκμεταλλεύτηκε η εισηγμένη. Με μικρό όγκο χάνει κάτι παραπάνω από 1%.

TRASTOR: Μαζικές αγορές ακινήτων, εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της αυξάνοντας και τον δανεισμό της.

ΚΑΡΑΤΖΗ: Σχετική κινητικότητα στη μετοχή με την τιμή να σταθεροποιείται κοντά 7 ευρώ και μπορεί η πρόσφατη αδυναμία να σχετίζεται με πώληση περίπου 55 χιλ. τεμάχια που είναι εκποίηση.

Υπάρχει θεσμικό ενδιαφέρον για τη μετοχή αλλά η διασπορά είναι χαμηλή και δεν μπορεί να πάρει την αξία που πρέπει να έχει στο ταμπλό. Στην τρέχουσα αποτίμηση, το μόνο που αποτιμά είναι τα δύο ξενοδοχεία και όχι η βιομηχανία ή τα 15 MW.

ΕΚΤΕΡ: Μέρος των πιέσεων χθες (7/3) αποδίδεται και σε κάποιες πληροφορίες ότι η έκταση στην Πάρο δεν πήρε θετική εισήγηση από την αρχαιολογία. Τώρα τι είδαν εκεί και τι πιστεύουν ότι υπήρξε, δεν γνωρίζουμε.

Πάντως, υπάρχουν λύσεις αλλά μάλλον η διοίκηση της εισηγμένης δε βιάζεται και ίσως να μη θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους κατοίκους. Με την εκτιμώμενη κερδοφορία του 2018 θα δείξει ωστόσο ότι είναι φθηνή.

ΤΖΙΡΟΣ: Χαμηλός στο ξεκίνημα και μάλλον υπάρχει μία στάση αναμονής από τους επενδυτές στα επίπεδα λίγο κάτω από τις 700 μονάδες. Το ενδιαφέρον στα μικρά σχεδόν ανύπαρκτο στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης