Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -20,7% στις εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο του 2019

Κίνα: Υποχώρησαν κατά -20,7% στις εξαγωγές της χώρας, σε ετήσια βάση, τον Φεβρουάριο του 2019
Οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ σημείωσαν πτώση της τάξεως του -26,2%
Σημαντική πτώση κατέγραψαν οι εξαγωγές της Κίνας για τον Φεβρουάριο του 2019, σύμφωνα με σημερινά (8/3) στοιχεία της κυβέρνησης, εντείνοντας τις ανησυχίες που υπάρχουν για την οικονομία της χώρας.
Ειδικότερα, οι εξαγωγές της χώρας υποχώρησαν κατά -20,7% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, μετά την ετήσια άνοδο του +9,1% που σημειώθηκε τον Ιανουάριο.
Παράλληλα, οι συνολικές εξαγωγές της Κίνας για το πρώτο δίμηνο του 2019, τις οποίες παρακολουθούν οι οικονομολόγοι προκειμένου να έχουν μία καλύτερη εικόνα για το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας, σημειώσαν πτώση της τάξεως του -4,6%.
«Τα συνδυαστικά στοιχεία εξακολουθούν να φαίνονται αρκετά άσχημα», σχολίασε ο οικονομολόγος της Macquarie, Larry Hu, προσθέτοντας ότι «αυτό σημαίνει πως η παγκόσμια οικονομία και όχι ο εμπορικός πόλεμος είναι ο κύριος ένοχος πίσω από την αδυναμία των εξαγωγών».
Όσον αφορά τις εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ, σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -16,2%, την ίδια στιγμή που οι εισαγωγές από την Ουάσιγκτον υποχώρησαν κατά -28,6%.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας με τις ΗΠΑ να διαμορφωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο ετών, και συγκεκριμένα στα 14,72 δισ. δολ.
Το συνολικό εμπορικό πλεόναμα της Κίνας διαμορφώθηκε στα 4,12 δισ. ευρώ, καταγράφοντας σημαντική πτώση σε σχέση με τα 39,16 δισ. δολ. του Ιανουαρίου.
Ωστόσο, οι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης, απέδωσαν τα στοιχεία του Φεβρουαρίου στην επίδραση που είχαν οι διακοπές για το Νέο Έτος, καθώς εάν εξαιρεθούν εκείνες οι μέρες, οι εξαγωγές της Κίνας αυξήθηκαν κατά +1,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης