Πιέσεις στο πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία - Στο -0,74% το Brent

Πιέσεις στο πετρέλαιο εν μέσω ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία - Στο -0,74% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε πτώση 0,92%
Πτώση είχε σήμερα Παρασκευή (8/3) το πετρέλαιο, δεχόμενο πιέσεις τόσο από τις προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης όσο και από τηγν αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent υποχώρησε κατά -0,74% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 65,81 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό είχε πτώση της τάξεως του -0,92% στα 56,14 δολ. ανά βαρέλι.
Χθες (7/3) ο πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi δήλωσε ότι η οικονομία της Ευρωζώνης βρίσκεται σε μία «περίοδο συνεχιζόμενης αδυναμίας και διάχυτης αβεβαιότητας», με τον ίδιο να προσθέτει ότι το βραχυπρόθεσμο outlook της ανάπτυξης είναι πιο αδύναμο από ό,τι αναμενόταν.

Παράλληλα, η ΕΚΤ υποβάθμισε τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης, στο +1,1% το 2019 από 1,7% προηγουμένως, στο +1,6% το 2020 από 1,7% προηγουμένως, διατηρώντας παράλληλα αμετάβλητη την εκτίμηση για το 2021 στο 1,5%.
Ωστόσο, ο ίδιος ο Mario Draghi διευκρίνησε ότι οι πιθανότητες ύφεσης στην Ευρωζώνης είναι πολύ χαμηλές.
Σημειώνεται ότι μία επιβράδυνση της οικονομίας στην Ευρωζώνη θα μπορούσε να μειώσει τη ζήτηση προς το πετρέλαιο, οδηγώντας σε νέα αύξηση των παγκόσμιων αποθεμάτων.

Όσον αφορά την παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ, αυτή παραμένει σε επίπεδα ρεκόρ, και συγκεκριμένα στα 12,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, γεγονός που αποτελεί άνοδο μεγαλύτερη των 2 εκατ. βαρελιών ημερησίως σε σχέση με τις αρχές του 2018.
Η άνοδος της αμερικανικής παραγωγής είχε ως αποτέλεσμα οι εξαγωγές της χώρας να διαμορφωθούν στα 3,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Φεβρουάριο του 2019, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι η Ουάσιγκτον θα μπορούσε σύντομα να ξεπεράσει τη Σαουδική Αραβία στις εξαγωγές πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS