Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εκ νέου απώλειες για τον χρυσό - Πτώση -0,1% στα 1.286,10 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Εκ νέου απώλειες για τον χρυσό - Πτώση -0,1% στα 1.286,10 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε με πτώση 0,1% ή 1,50 δολ., στα 1.286,10 δολ. ανά ουγγιά
Προσωρινή αποδείχτηκε η χθεσινή ανάκαμψη του χρυσού, καθώς σήμερα (7/3/2019) επέστρεψε στις απώλειες, δεχόμενος πιέσεις από το ενισχυμένο δολάριο.
Το δολάριο επωφελήθηκε από τις πιέσεις που δέχτηκε το ευρώ από τις σημερινές ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για την οικονομία της Ευρωζώνης.
Το ευρώ γύρισε σε βαθιά αρνητικό έδαφος μετά την ανακοίνωση από την ΕΚΤ ενός νέου γύρου TLTROs για τις ευρωπαϊκές τράπεζες, ενώ οι δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη, Mario Draghi, ενέτειναν τις πιέσεις στο κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα.
Όπως ανακοίνωσε ο Draghi, η κεντρική τράπεζα υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για το ΑΕΠ της Ευρωζώνης.
Ειδικότερα, η ΕΚΤ αναμένει η ανάπτυξη να διαμορφωθεί στο +1,1% το 2019, από +1,7% που ανέμενε προηγουμένως, και στο +1,6% το 2020, από +1,7% προηγουμένως, ενώ η εκτίμηση για το 2021 παρέμεινε αμετάβλητη, στο +1,5%.
Η ΕΚΤ διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, αλλά άλλαξε το guidance της, σημειώνοντας πως αναμένεται να παραμείνουν σταθερά έως το τέλος του 2019, και όχι έως το καλοκαίρι τους τρέχοντος έτους, όπως ανέφερε μέχρι τώρα.
Νωρίτερα, στοιχεία της Eurostat έδειξαν ότι η ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρωζώνη κατά το δ’ τρίμηνο του 2018 αποδείχθηκε οριακά κατώτερη των προκαταρκτικών εκτιμήσεων.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης αυξήθηκε κατά 1,1% σε σύγκριση με το δ’ τρίμηνο του 2017, έναντι ετήσιας ανόδου 1,6% του τρίτου τριμήνου του 2018, την ίδια στιγμή που οι προκαταρκτικές εκτιμήσεις έκανα λόγο για ανάπτυξη 1,2%.
Η τιμή του χρυσού παραδόσεως Απριλίου έκλεισε σήμερα με πτώση 0,1% ή 1,50 δολ., στα 1.286,10 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου -που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων- ενισχυόταν κατά 0,6% στις 97,5 μονάδες.
Το ευρώ σημείωνε πτώση 0,8% έναντι του δολαρίου, στο 1,122 δολ., ενώ η στερλίνα υποχωρούσε κατά 0,6% έναντι του δολαρίου, στο 1,310 δολ.
Σημειώνεται ότι η άνοδος του δολαρίου τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθιστά ακριβότερη την αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επιδιώκει να υπάρξει σύντομα μία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης