Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Δικαίωση Ρουμελιώτη (Attica bank): Εισαγγελέας υποχρεώνει την ΤτΕ να προσκομίσει όλα τα στοιχεία για τα οποία τον κατηγορεί

Δικαίωση Ρουμελιώτη (Attica bank): Εισαγγελέας υποχρεώνει την ΤτΕ να προσκομίσει όλα τα στοιχεία για τα οποία τον κατηγορεί
Ο εισαγγελέας και έχει αυτό σημασία, δεν αναφέρει να αναγνώσει ο Ρουμελιώτης αλλά να του προσκομίσουν όλα τα στοιχεία ώστε να μπορεί να απαντήσει στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Ως μεγάλη δικαίωση θα μπορούσε να θεωρηθεί η απόφαση του εισαγγελέα ο οποίος καλεί την Τράπεζα της Ελλάδος να προσκομίσει στον Πρόεδρο της Attica bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη όλα τα στοιχεία, την έκθεση που έχει συντάξει και για τα οποία τον κατηγορεί ότι δεν έχει αξιοπιστία στο διοικητικό συμβούλιο.
Ο εισαγγελέας και έχει αυτό σημασία, δεν αναφέρει να αναγνώσει ο Ρουμελιώτης αλλά να του προσκομίσουν όλα τα στοιχεία ώστε να μπορεί να απαντήσει στην Τράπεζα της Ελλάδος.
 Η δικαιοσύνη ουσιαστικά βάζει φρένο στα δόλια σχέδια της ΤτΕ η οποία επιχειρεί εδώ και καιρό να βγάλει από την μέση τον Ρουμελιώτη.
Ο πρόεδρος της Attica bank σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ ευθέως κατηγόρησε τον Στουρνάρα και μια ομάδα γύρω από αυτόν ότι θέλουν να τον διώξουν από την τράπεζα γιατί ζητάει κάθαρση, ζητάει εξυγίανση, αποκάλυψε το μεγάλο θέμα της χρηματοδότησης Καλογρίτσα με 119 εκατ με μόλις 3 εκατ πραγματικές εξασφαλίσεις.
Ο Ρουμελιώτης αποτελεί παράγοντα σταθερότητας και αντί να επιβραβεύεται για όλες του τις ενέργειες προσπαθούν από την Τράπεζα της Ελλάδος να τον απομακρύνουν από την Προεδρία της Attica bank.
Αυτά είναι πρωτοφανή.

Τι αναφέρει η Attica bank

Ο Πρόεδρος της ATTICA BANK Καθηγητής κ. Π. Ρουμελιώτης, μετά από την επανειλημμένη άρνηση των αρμοδίων στελεχών της Τράπεζας της Ελλάδος να θέσουν υπόψη του τα έγγραφα και τον φάκελο που να δικαιολογούν τα όσο σε βάρος του του καταμαρτυρούν με την όλως αόριστη και ατεκμηρίωτη Κλήση του σε Ακρόαση, αναγκάστηκε να καταφύγει στον Εισαγγελέα, ο οποίος διέταξε τους εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος να του χορηγήσουν αντίγραφα όλων των εγγράφων που ζήτησε από τους κ. κ. Στουρνάρα και Παντελιά και περιέχονται στο σχετικό διοικητικό τους φάκελο, πριν εμφανιστεί για ακρόαση ενώπιον του αρμοδίου οργάνου της ΤτΕ.

Τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews

Ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης είναι ο πρώτος πρόεδρος ελληνικής τράπεζας....  της Attica bank εν προκειμένω που αποκαλύπτει το πώς λειτουργεί ο Γιάννης Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ, πως έχει οδηγήσει σε τέτοιο χάλι, τέτοια απαξίωση την κεντρική τράπεζα.
Παίζει δικά του παιχνίδια και χρησιμοποιεί τον θεσμικό του ρόλο για πολιτικές σκοπιμότητες...αυτά αποκάλυψε ο Π. Ρουμελιώτης.
Ο Στουρνάρας ο διοικητής της ΤτΕ παρουσιάζεται ως ο άμεμπτος κεντρικός τραπεζίτης, ο θεσμικός παράγοντας που όλα τα ποιεί ορθά…
Όμως ορισμένα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ο Στουρνάρας με μια παρέα στελεχών και έχοντας έρθει σε ρήξη με τους υποδιοικητές αποφασίζει και διατάσει παραβιάζοντας συστηματικά τον θεσμικό του ρόλο.
Ο Ρουμελιώτης στοχοποιεί την ΤτΕ ότι επιχειρεί να συγκαλύψει το πόρισμα Καλογρίτσα καθώς η Attica bank χρηματοδότησε την εταιρία Τοξότη του επιχειρηματία με 119 εκατ έναντι μόλις 3 εκατ εξασφαλίσεων αντί 25 εκατ που αρχικώς είχαν αναφερθεί.
Εν τω μεταξύ ο Ρουμελιώτης ήταν αυτός που ζήτησε από την Attica bank να συνταχθεί πόρισμα για το ποιοι ευθύνονται για την σκανδαλώδη χορήγηση προς τον επιχειρηματία Καλογρίτσα.
Στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ στις 6 Μαρτίου ο Ρουμελιώτης μίλησε για μεροληπτική στάση, αναφέρει ότι οι φίλοι του Στουρνάρα διώκονται ποινικά φωτογραφίζοντας τον Πάσχα τον επιθεωρητή της ΤτΕ και τον Παντελιά τον διευθυντή χρηματοπιστωτικής σταθερότητας.
Αποκάλυψε τα χάλια της ΤτΕ πως παίζει πολιτικά παιχνίδια ο Στουρνάρας…
Ήταν απίστευτες οι καταγγελίες Ρουμελιώτη κατά του Στουρνάρα που εμφανίζεται ως ο αμόλυντος και άμεμπτος.
Στο bankingnews έχουν περιέλθει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι συμβαίνουν απίστευτα πράγματα στην Attica bank.
Με βάση στοιχεία που έχουν περιέλθει σε γνώση του bankingnews και είναι 100% διασταυρωμένα ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης ο πρόεδρος της Attica bank ζητάει από την ΤτΕ να λάβει γνώση όλων των στοιχείων που διαθέτει η κεντρική τράπεζα και με τα οποία τον κατηγορεί ότι δεν χαίρει αξιοπιστίας και δεν μπορεί να προΐσταται στο διοικητικό συμβούλιο.
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου μάλιστα το αρμόδιο όργανο της ΤτΕ έχει συγκληθεί χωρίς προηγουμένως να έχει προηγηθεί η ακρόαση που η εποπτική αρχή ζήτησε με στόχο πιθανότατα να αφαιρέσει το fit and proper δηλαδή την πιστοποίηση καταλληλότητας του Προέδρου της Attica bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Ο Ρουμελιώτης αποκαλύπτει ότι στην Attica bank έχουν υπάρξει σωρεία ατασθαλιών και από την τακτική που ακολουθούν η ΤτΕ και ο Παντελιάς ο διευθυντής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας προσπαθούν να τα συγκαλύψουν.
Συγκεκριμένα

1)Ο Ρουμελιώτης κατήγγειλε στις 30 Νοεμβρίου 2018 στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα τις ατασθαλίες εκτελεστικών μελών της τράπεζας αναφορά με τις επισφάλειες των λογαριασμών Καλογρίτσα καθώς και τις σχετικές παραβάσεις από τα εν λόγω εκτελεστικά στελέχη ουσιωδών κανόνων χρηματοπιστωτικού δικαίου επί ζημία της τράπεζας.  
Μάλιστα ο Ρουμελιώτης διαβίβασε στην ΤτΕ εσωτερική έκθεση της Attica bank στην οποία καταγράφονται οι βαριές αυτές ατασθαλίες.
Το bankingnews έχει στοιχεία που αποκαλύπτουν ότι δόθηκαν δάνεια 119 εκατ στον επιχειρηματία Καλογρίτσα με εξασφαλίσεις 25 εκατ τα οποία επανατιμολογήθηκαν σε 3 εκατ ευρώ.

2)Ο Ρουμελιώτης αποκάλυψε χρηματοδότηση ροζ ξενοδοχείου όταν οι μέτοχοι της δανειολήπτριας εταιρίας χρωστούσαν δάνεια σε άλλες εταιρίες και ήταν καταχωρημένοι σχετικώς στον Τειρεσία.
Μάλιστα ο Ρουμελιώτης καταγγέλλει ότι η ΤτΕ δεν έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες ώστε να διαπιστώσει την αλήθεια των όσων καταγγέλλει ο Πρόεδρος της Attica bank.
Η ΤτΕ αντί να ζητήσει την τιμωρία των πράγματι υπευθύνων στρέφεται εναντίον του Ρουμελιώτη του Προέδρου της Attica bank επειδή ξεσκεπάζει τις ατασθαλίες εκτελεστικών στελεχών.

3)Η δήθεν ανάμειξη του Ρουμελιώτη σε εκτελεστικά καθήκοντα δεν μπορεί αν στοιχειοθετηθεί ενώ είναι αλήθεια ότι συνομιλεί με ξένους επενδυτές αλλά χωρίς να λαμβάνει αποφάσεις.
Μάλιστα ο Ρουμελιώτης αποκαλύπτει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Attica bank Θεόδωρος Πανταλάκης δεν ομιλεί ξένες γλώσσες όπως σαφώς πλέον γνωρίζει και η ΤτΕ την οποία είχε ενημερώσει.
Ο Ρουμελιώτης αναφέρει ότι όσες φορές συνομίλησε με ξένους επενδυτές πάντα επικοινωνούσε με την ΤτΕ για να τους ενημερώσει.
Μάλιστα ο Πρόεδρος της Attica bank ρητώς είχε αναφέρει στους ξένους επενδυτές ότι δεν τους δεσμεύει με αυτά που τους λέει.

4)Ο Πρόεδρος της Attica bank αναφέρει ότι πήρε πρωτοβουλίες για την εταιρική διακυβέρνηση και το προϊόν αυτών των πρωτοβουλιών έχει κοινοποιηθεί και στην ΤτΕ.

5)Ο Ρουμελιώτης χαρακτηρίζει τις δήθεν καταγγελίες Παντελιά ως αόριστες, ανακριβείς, ατεκμηρίωτες και αδικαιολόγητες.
Ο ίδιος ζητάει να σταματήσει άμεσα αυτή η απαράδεκτη αντιπαράθεση ώστε να αφεθεί απερίσπαστος να ολοκληρώσει το έργο εξυγίανσης που τόσο έχει ανάγκη η Attica bank.
Ταυτόχρονα ζητάει να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της Attica bank δηλαδή η εκτελεστική εξουσία της τράπεζας.
Ο Πρόεδρος Ρουμελιώτης έχει ενημερώσει και την ΕΚΤ για τα όσα διαδραματίζονται στην Attica bank αλλά και τους χειρισμούς της ΤτΕ.

Θεσμικό πραξικόπημα από την ΤτΕ στην Attica bank – Αναιρούν την ακρόαση και αποφασίζουν στις 8/3 για Ρουμελιώτη

Τα όσα διαδραματίζονται από την εποπτική αρχή των ελληνικών τραπεζών δηλαδή την ΤτΕ δεν έχει προηγούμενο στην κυριολεξία.
Ο διευθυντής χρηματοπιστωτικής σταθερότητας Σπύρος Παντελιάς κατ΄ εντολή Στουρνάρα του διοικητή της ΤτΕ προφανώς... έστειλε πρόσφατα επιστολή στον Πρόεδρο της Attica bank Παναγιώτη Ρουμελιώτη ουσιαστικά θέτοντας του τελεσίγραφο να αποχωρήσει από την τράπεζα, τον χαρακτήρισε αναξιόπιστο εμμέσως πλην σαφώς και ακατάλληλο να ηγείται ως Πρόεδρος την Attica bank.
Το αιτιολογικό ότι συμπεριφέρεται ως εκτελεστικός ενώ ο Πρόεδρος είναι ως γνωστό μη εκτελεστικό μέλος στο διοικητικό συμβούλιο μιας τράπεζας και ότι δεν συνεργάζεται με τα υπόλοιπα μέλη.
Η ΤτΕ ζητούσε από τον Ρουμελιώτη στις 4 Μαρτίου 2019 να παρουσιαστεί στην Κεντρική Τράπεζα για ακρόαση.
Ο Ρουμελιώτης γραπτώς ζήτησε να τον ενημερώσει η ΤτΕ για το σκεπτικό της απόφασης της και να του προσκομίσει ότι στοιχεία διαθέτει ώστε να απαντήσει ανάλογα και να αντικρούσει τα επιχειρήματα που προβάλλει η εποπτική αρχή.
Η ΤτΕ μη περιμένοντας αυτή την εξέλιξη άπαξ και ο Ρουμελιώτης δεν παρουσιάστηκε στην Κεντρική Τράπεζα…προφανώς και δεν μπορεί να προσκομίσει στοιχεία γιατί απλά δεν υπάρχουν… αναιρεί την διαδικασία της ακρόασης και μονομερώς αποφασίζει ότι…την Παρασκευή 8 Μαρτίου θα συνεδριάσει η αρμόδια Επιτροπή της ΤτΕ για να αξιολογήσει Ρουμελιώτη και Attica bank.
Μάλιστα η ΤτΕ αντιλαμβανόμενη το κίνδυνο να γελοιοποιηθεί καθώς είναι διάτρητες, κατασκευασμένες και εκ του πονηρού εκπορευόμενες οι καταγγελίες κατά του Ρουμελιώτη…τον ενημέρωσε ότι ούτε θα του προσκομίσει την έκθεση που έχει συντάξει – αμφιβάλλουμε ότι υπάρχει έκθεση – και ότι θα λάβει υπόψη τα στοιχεία που είχε παραδώσει ο Πρόεδρος της Attica bank τον Δεκέμβριο του 2018 στην ΤτΕ.
Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του 2018 ο Ρουμελιώτης είχε με επιστολή του ενημερώσει την ΤτΕ ότι συμβαίνουν σημεία και τέρατα στην Attica bank, ανέφερε ότι ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο να αναθέσει στον επιθεωρητή της τράπεζας να συντάξει πόρισμα για το πώς χορηγήθηκαν δάνεια στον Καλογρίτσα και πολλά άλλα.
Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας Καλογρίτσας έλαβε δάνεια 119 εκατ ευρώ με μόλις 3 εκατ πραγματικές εξασφαλίσεις, ήταν 25 εκατ οι εγγυήσεις αλλά επαναξιολογήθηκαν σε 3 εκατ.
Με 3 εκατ εγγυήσεις δόθηκαν δάνεια 119 εκατ ευρώ και αυτό το ωραίο deal είχε την έγκριση της ΤτΕ.
Ο Ρουμελιώτης κατηγορήθηκε ότι διαδραμάτισε καίριο ρόλο για την τιτλοποίηση NPEs των 700 εκατ το Artemis 2.
Είναι αληθές ότι το Artemis 2 το έκλεισε ο Ρουμελιώτης αλλά ήταν σε γνώση του διευθύνοντος συμβούλου του Θ. Πανταλάκη είχε την συγκατάβαση του για συγκεκριμένους λόγους που γνωρίζει η ΤτΕ και μάλιστα πολύ καλά....
O Ρουμελιώτης λοιπόν ως πρόεδρος συνέβαλλε να αποκαλυφθούν πολλά λάθη – για να μην χαρακτηριστούν χειρότερα – και είναι υπόλογος γιατί αποκαλύπτει τα λάθη γιατί αυτό έχει συμβεί.
Τα περί εκτελεστικού Προέδρου είναι προφάσεις εν αμαρτίαις της ΤτΕ που πραξικοπηματικά παραβιάζει κάθε διαδικασία και επιβάλλει με το έτσι θέλω τις διοικήσεις.
Ούτε σε κομουνιστικά καθεστώτα δεν υπήρχαν τέτοιες απαράδεκτες, προσβλητικές και αντιθεσμικές πρακτικές ειδικά μάλιστα από μια Κεντρική Τράπεζα που κυρίως πρέπει να είναι θεματοφύλακας της…σοβαρότητας.
Επιχειρείται πραξικόπημα από την ΤτΕ και για να το θέσουμε απλά επειδή ο Ρουμελιώτης δεν είναι δικός τους θέλουν να τον καθαρίσουν, θέλουν να του αφαιρέσουν το fit and proper την καταλληλότητα…
Επίσης η ΤτΕ και εδώ αποκαλύπτεται ο δόλος των σχεδίων της επικαλείται τον SSM και ερωτούμε ο SSM και η ΕΚΤ εποπτεύουν την Attica bank ή η ΤτΕ;
Αυτά που συμβαίνουν, οι πρακτικές της ΤτΕ αποτελούν όνειδο για την ιστορία ενός θεσμού που το κύρος του έχει καταρρακωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης