Τελευταία Νέα
Πολιτική

Prorata: Προβάδισμα της ΝΔ και στους νέους έως 34 ετών – Προηγείται με 24% έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ

Prorata: Προβάδισμα της ΝΔ και στους νέους έως 34 ετών – Προηγείται με 24% έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ
Ακολουθούν με 5% Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ και με 4% το ΚΙΝΑΛ
Προβάδισμα 4,5 ποσοστιαίων μονάδων και στους νέους ηλικίας 18 - 34 ετών διατηρεί η ΝΔ σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Prorata για λογαριασμό του Kontra Channel.
Σύμφωνα με την έρευνα, η ΝΔ λαμβάνει 24% στην πρόθεση ψήφου έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ.
Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ (με 5%) και στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Κίνημα Αλλαγής με 4%.



Βάσει της δημοσκόπησης, το 47% των νέων εκτιμά ότι θα γίνει χειρότερη η οικονομική κατάσταση της χώρας έναντι 49% που λέει το αντίθετο.
Μοιρασμένες είναι οι απαντήσεις και στην ερώτηση για τις σχέσεις κράτους - εκκλησίας, καθώς στην ερώτηση αν πρέπει να προχωρήσει ο διαχωρισμός το 49% απαντά «ναι» ή «μάλλον ναι» και το 48% «όχι» ή «μάλλον όχι».
Το 74% αποτιμά θετικά την αύξηση του κατώτατου μισθού και την κατάργηση του υποκατώτατου.
Επτά στους 10 (71%) επίσης χαρακτηρίζει ως θετικό βήμα τη νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για αυστηρά φαρμακευτικούς λόγους, ενώ οι περισσότεροι (59%) είναι αντίθετοι με το ενδεχόμενο νομοποίησης της χρήσης της για ψυχαγωγικούς λόγους σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους π.χ. coffee shops.
Ως προς τη θεσμοθέτηση του συμφώνου συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, το 60% των ερωτώμενων κρίνει ότι ήταν μία θετική νομοθετική πρωτοβουλία, ενώ το 48% αντιμετωπίζει θετικά τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου.
Παράλληλα το 79%  υποστηρίζει ότι θα ψηφίσει στις εκλογές σε αντίθεση με το 21% που θα απόσχει από την εκλογική αναμέτρηση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης