Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε χαμηλά ενός μήνα ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,21% και τα 1.284,85 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Σε χαμηλά ενός μήνα ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο -0,21% και τα 1.284,85 δολ. ανά ουγγιά
Η τιμή του πολύτιμου μετάλλου υποχώρησε κάτω από τη ζώνη των 1.290 δολ. ανά ουγγιά
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων εβδομάδων βρίσκεται σήμερα Πέμπτη (7/3) ο χρυσός, μετά την άνοδο των προηγούμενων ημερών, δεχόμενος πιέσεις από το ενισχυμένο αμερικανικό δολάριο.
Ειδικότερα, η τιμή συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Απριλίου υποχωρεί κατά -0,21% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.284,85 δολ. ανά ουγγιά, υποχωρώντας κάτω από τη ζώνη των 1.290 δολ. ανά ουγγιά.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετράει την ισχύ του νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,04% στις 96,83 μονάδες.
«Μετά το μαζικό sell-off δεν αποτελεί έκπληξη το ότι βλέπουμε τις τιμές να σταθεροποιούνται, δεδομένου του επιφυλακτικού τόνου στις αγορές ειδικά σήμερα», ανέφερε στο πρακτορείο Reuters αναλυτής της Commerzbank.
Το ισχυροποιημένο δολάριο αποτελεί σημαντικό αντίβαρο στην πορεία του χρυσού, καθώς η άνοδος τους αμερικανικού νομίσματος καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Στο επίκεντρο παραμένουν και οι εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Κίνα και ΗΠΑ, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump επιδιώκει να υπάρξει σύντομα μία συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης