Τελευταία Νέα
Πολιτική

Γερουλάνος: Ζητά παρέμβαση Τσίπρα για τα Εξάρχεια

Γερουλάνος: Ζητά παρέμβαση Τσίπρα για τα Εξάρχεια
Ο υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων, Π. Γερουλάνος, έστειλε επστολή στον πρωθυπουργό
Επιστολή στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, έχει αποστείλει ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, με την οποία του ζητεί να αναλάβει πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιστραφεί η σημερινή κατάσταση στα Εξάρχεια.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε σημερινή του ανακοίνωση, ο κ. Γερουλάνος ζητά απ' τον πρωθυπουργό «να αναλάβει να συντονίσει μία συνάντηση εργασίας με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου της χώρας, τον δήμαρχο Αθηναίων και τους υποψήφιους δημάρχους για τον δήμο Αθηναίων, ώστε να εκφράσουμε με συγκεκριμένες αποφάσεις την πολιτική βούλησή μας να αντιστραφεί επιτέλους η σημερινή κατάσταση στα Εξάρχεια».
Σύμφωνα με τον κ. Γερουλάνο, η επιστολή είχε σταλεί λίγο πριν τα Χριστούγεννα, και σε συνέχεια ανοιχτής επιστολής εκατοντάδων κατοίκων των Εξαρχείων.
Αναφερόμενος στην πρόσφατη επιτυχία της Ελληνικής Αστυνομίας για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης που, εκτός των άλλων, είχε καταλάβει κτίριο στην οδό Αραχώβης, ο υποψήφιος δήμαρχος τόνιζε πως η επιτυχία αυτ΄επιβεβαιώνει «όσους μιλούσαμε για εγκληματικά στοιχεία που δρουν στην περιοχή και επαναφέρει για μία ακόμα φορά στο προσκήνιο την ανάγκη οργανωμένης και συλλογικής δράσης, με συνέπεια και συνέχεια, πέρα από τον εκλογικό κύκλο και με τους Εξαρχειώτες στην πρώτη γραμμή της λήψης αποφάσεων και του σχεδιασμού, για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του εγκλήματος, την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την οριστική επιστροφή του εκεί που ανήκει: στους κατοίκους και όχι στο περιθώριο που σήμερα τον λυμαίνεται».
Στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό, ο κ. Γερουλάνος, υπογράμμιζε επίσης ότι «η κατάσταση στη γειτονιά των Εξαρχείων έχει ξεφύγει εκτός κάθε ελέγχου», «το «εκτός ελέγχου» που ζουν οι κάτοικοι των Εξαρχείων σήμερα, δεν μπορεί να είναι μια ρουτίνα, ενσωματωμένη στην καθημερινότητά μας.
Ούτε μπορούμε να μιλάμε για κοινωνική δικαιοσύνη και για δημοκρατία, ζητώντας από τους κατοίκους των Εξαρχείων φόρους και δημοτικά τέλη, με αυτή την χαμηλή ποιότητα ζωής...».
Επίσης σημείωνε ότι πρόταση του είναι «να δημιουργήσουμε ένα μαζικό ρεύμα συλλογικής αντιμετώπισης των προβλημάτων των Εξαρχείων, με τους Εξαρχειώτες στην πρώτη γραμμή της λήψης αποφάσεων και του σχεδιασμού, αλλά και με αυξημένα κονδύλια και μέριμνα για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση του εγκλήματος, την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και την επιστροφή του εκεί που ανήκει: στους κατοίκους και όχι στο περιθώριο που σήμερα τον λυμαίνεται».
Ακόμη, ζητούσε να υπάρξει «ένα πρόγραμμα άμεσης παρέμβασης στην περιοχή, που να αφορά τη συνολική της αναβάθμιση, αφού απομακρυνθούν οι εστίες παρανομίας που καμία σχέση δεν έχουν με την ελευθερία έκφρασης».
«Είμαι έτοιμος να συμβάλω με συγκεκριμένες προτάσεις, για αυτό και σας ζητώ να αναλάβετε την πρωτοβουλία μιας συνάντησης εργασίας με τους αρχηγούς των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου της χώρας, τον δήμαρχο Αθηναίων και τους υποψήφιους δημάρχους για τον δήμο Αθηναίων, ώστε να εκφράσουμε με συγκεκριμένες αποφάσεις την πολιτική βούλησή μας να αλλάξουμε τη «μαύρη τρύπα» της πρωτεύουσας της χώρας...», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης