Τελευταία Νέα
Διεθνή

Williams (Fed): Φυσιολογική η βραδύτερη ανάπτυξη των ΗΠΑ - Σε «ουδέτερα» επίπεδα τα επιτόκια

Williams (Fed): Φυσιολογική η βραδύτερη ανάπτυξη των ΗΠΑ - Σε «ουδέτερα» επίπεδα τα επιτόκια
Η εξασθένηση της κινεζικής και της ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης δικαιολογεί την υπομονετική στάση όσον αφορά τα επιτόκια, δήλωσε ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams
Η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ δεν αποτελεί κατ’ ανάγκη «αιτία για ανησυχία», αλλά το «νέος φυσιολογικό» που ο κόσμος θα πρέπει να περιμένει, δήλωσε σήμερα (6/3/2019) ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης, John Williams, ενώ υπογράμμισε ότι τα επιτόκια βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε «ουδέτερα» επίπεδα.
Σύμφωνα με τον Williams, η εξασθένηση της κινεζικής και της ευρωπαϊκής οικονομικής ανάπτυξης δικαιολογεί την υπομονετική στάση της Fed όσον αφορά τα επιτόκια.
Ο Williams έχει υποβαθμίσει ελαφρώς τις προβλέψεις του για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ, σε περίπου 2%, καθώς οι βίαιες αγορές στα τέλη του περασμένου χρόνου περιόρισαν τις καταναλωτικές και επιχειρηματικές δαπάνες.
«Με μια ισχυρή αγορά εργασίας, με μια μέτρια ανάπτυξη και καμία ένδειξη σημαντικών πληθωριστικών πιέσεων, οι βασικές προοπτικές είναι αρκετά ευνοϊκές», δήλωσε ο Williams.
«Ποια θα είναι η απάντηση της Fed; Με μια σύντομη απάντηση: Εξαρτάται!».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης