Αναλύσεις – Εκθέσεις

Mizuho: Δεν χρειάζεται νέα έξοδος της Ελλάδας το 2019, λόγω του αποθεματικού ρευστότητας

Mizuho: Δεν χρειάζεται νέα έξοδος της Ελλάδας το 2019, λόγω του αποθεματικού ρευστότητας
Το πρόγραμμα αναχρηματοδότησης της Ελλάδας προβλέπει εκδόσεις ύψους 4-7 δισ. ευρώ φέτος
H Ελλάδα είναι απίθανο να απευθυνθεί εκ νέου στις αγορές φέτος με έκδοση νέου ομολόγου, δεδομένου του υψηλού αποθεματικού ρευστότητας που διαθέτει, εκτιμούν οι αναλυτές του χρηματοπιστωτικού ομίλου Mizuho, μετά την επιτυχημένη δημοπρασία δεκαετούς ομολόγου, γράφει η WSJ.
«Το πρόγραμμα αναχρηματοδότησης της Ελλάδας προβλέπει εκδόσεις ύψους 4-7 δισ. ευρώ φέτος, όπως έχουν τα πράγματα όμως με το αποθεματικό ρευστότητας που διαθέτουν, δεν είναι λογικό από οικονομικής άποψης να χρηματοδοτηθούν εκ των προτέρων σε αυτά τα επίπεδα.
Θεωρούμε απίθανο να απευθυνθούν ξανά στις αγορές το 2019», αναφέρει o όμιλος.
Όπως έχει σημειώσει το bankingnews.gr, η έκδοση του 10ετούς ομολόγου υποστηρίχθηκε από την Moody’s σε μεγάλο βαθμό, η οποία αναβάθμισε την 1η Μαρτίου την Ελλάδα σε Β1 από Β3 ή δύο κλίμακες και έτσι ώθησε πολλά χαρτοφυλάκια να τοποθετηθούν σε ελληνικά χρεόγραφα.
Επίσης το 3,90% είναι ένα ρεαλιστικό επιτόκιο τηρουμένης της βαθμολογίας, της οικονομικής κατάστασης και του γεγονότος ότι δεν υποστηρίχθηκαν ή κατά το ορθότερο δεν χειραγωγήθηκαν οι τιμές των ομολόγων της Ελλάδος από πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.
Η έκδοση 10ετούς ομολόγου από την Ελλάδα είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός αλλά αποτελεί ακόμη την αρχή στην προσπάθεια της χώρας να επανέλθει στην κανονικότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης