Τελευταία Νέα
Διεθνή

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Αναζητούμε τρόπους ώστε να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο το σχέδιο May για το Brexit

Coveney (ΥΠΕΞ Ιρλανδίας): Αναζητούμε τρόπους ώστε να περάσει από το βρετανικό κοινοβούλιο το σχέδιο May για το Brexit
Ο Ιρλανδός υπουργός Εξωτερικών κατέστησε σαφές ότι το backstop για τα σύνορα αποτελεί ένα προσωρινό μέτρο
Στο γεγονός ότι η ΕΕ προσπαθεί να δώσει εγγυήσεις στη Βρετανία για το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιρλανδίας, Simon Coveney, προκειμένου να «περάσει» το σχέδιο της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May από το κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, ο Ιρλανδός υπουργός τόνισε ότι οι διαπραγματευτές της ΕΕ επιχειρούν να διαβεβαιώσουν τη Βρετανία ότι το backstop των ιρλανδικών συνόρων είναι «προσωρινό» και ότι η χώρα «δεν θα παγιδευτεί ενάντι στη βούλησή της ή οτιδήποτε σχετικό».
Ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία τόσο της Ιρλανδίας όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βοηθήσει τη βρετανική κυβέρνηση ώστε να περάσει το σχέδιο May από τη Βουλή των Κοινοτήτων την επόμενη εβδομάδα, αναφέροντας ότι «προσπαθούμε να βρούμε έναν τρόπο μέσω του οποίου θα επιτραπεί στο κοινοβούλιο να επικυρώσει μία συμφωνία που θα έχει νόημα για την Ιρλανδία».
«Θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι το backstop υπάρχει μόνο ως ένας προσωρινός μηχανισμός, καθώς τίθεται σε εφαρμογή μία περισσότερο μόνιμη λύση», ανέφερε ο κ. Coveney, προσθέτοντας ότι «πάντα αυτό θέλαμε».
Παράλληλα, ο Ιρλανδός υπουργός πρόσθεσε ότι «προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι το προσωρινό σημαίνει προσωρινό και ότι ο Geoffrey Cox και άλλοι μπορούν να συστήσουν στο κοινοβούλιό τους ότι δεν θα παγιδευτούν επ' αορίστον ή κάτι τέτοιο».
«Η Ιρλανδία και η υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση θέλουν να καθησυχάσουνβ το Ηνωμένο Βασίλειο ώστε να μην υπάρχει φόβος για το backstop όσον αφορά τις οποιεσδήποτε επιπτώσεις που μερικοί φοβούνται ότι μπορεί να είναι προσωρινές», καταλήγει ο κ. Coveney.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης