Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο του 2019

Ευρωζώνη: Ενισχύθηκαν κατά +1,3% οι λιανικές πωλήσεις, σε μηνιαία βάση τον Ιανουάριο του 2019
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +2,2%
Άνοδο κατέγραψε ο συνολικός όγκος λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη για τον Ιανουάριο του 2019, σύμφωνα με τα σημερινά (5/3) στοιχεία της Eurostat, ανακάμπτοντας από την πτώση που σημειώθηκε τον προηγούμενο μήνα.
Ειδικότερα, οι λιανικές πωλήσεις στην ενιαία νομισματική ένωση σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +1,3% έναντι πτώσης -1,4% τον Δεκέμβριο του 2018, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Παράλληλα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο της τάξεως του +2,2% έναντι ετήσιας ανόδου +0,3% τον Δεκέμβριο και έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών στο +2,1%.
Όσον αφορά το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο συνολικός όγκος λιανικών πωλήσεων ενισχύθηκε κατά +1,1% σε μηνιαία βάση, την ίδια στιγμή που η ετήσια άνοδος διαμορφώθηκε στο +2,5%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι πωλήσεις στον τομέα μη εδώδιμων προϊόντων αυξήθηκαν κατά +1,7% σε μηνιαία βάση, ενώ η αντίστοιχη άνοδος στους τομείς καυσίμων και τροφίμων διαμορφώθηκε στο +1,6% και +0,6% αντίστοιχα.
Σε ετήσια βάση, οι πωλήσεις καυσίμων αυξήθηκαν κατά +4,3%, οι πωλήσεις τροφίμων, ποτών και καπνού σημείωσαν άνοδο κατά +2,2% ενώ οι πωλήσεις μη εδώδιμων προϊόντων ενισχύθηκαν κατά +1,7%.
Μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ, η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος σημειώθηκε στη Γερμανία και τη Μάλτα (αμφότερες στο +3,3%) ενώ η μεγαλύτερη πτώση καταγράφηκε στ Σλοβενία (-1%) και τη Φινλανδία (-2,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης