Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία για προτάσεις Macron: Υποστηρίζουμε συζητήσεις για το μέλλον της ΕΕ

Γερμανία για προτάσεις Macron: Υποστηρίζουμε συζητήσεις για το μέλλον της ΕΕ
Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει συζητήσεις για την κατεύθυνση της ΕΕ, δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης
Είναι σημαντικό οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις να παρουσιάσουν τις ιδέες τους πριν από τις ευρωεκλογές του Μαΐου, ανέφερε σήμερα (5/3/2019) εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας τις προτάσεις που παρουσίασε για την Ευρώπη ο Γάλλος πρόεδρος, Emmanuel Macron.
Με άρθρο του που δημοσιεύθηκε σε εφημερίδες καθενός από τα 28 κράτη μέλη της ΕΕ, ο Macron, σε μια παθιασμένη υπεράσπιση μιας νέας Ευρώπης, παρουσίασε τις ιδέες του για μια «ευρωπαϊκή αναγέννηση».
Χαρακτηρίζοντας τις εκλογές αποφασιστικές και προειδοποιώντας για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, το άρθρο του στοχεύει να αποτελέσει μια αφύπνιση για την Ένωση, καθώς επιδιώκει να προωθήσει θεμελιώδεις μεταρρυθμίσεις του μπλοκ.
«Η γερμανική κυβέρνηση υποστηρίζει συζητήσεις για την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, χωρίς να προβεί σε περισσότερες λεπτομέρειες.
Παράλληλα, η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης, Katarina Barley, ευχαρίστησε τον Γάλλο πρόεδρο για το σχέδιό του για την «ευρωπαϊκή αναγέννηση», λέγοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να ενωθεί και να γίνει ισχυρότερη.
«Αγαπητέ Emmanuel Macron, ευχαριστούμε για αυτή την πρωτοβουλία!
Εμείς οι Ευρωπαίοι πρέπει τώρα να ενωθούμε και να κάνουμε μαζί ισχυρή την Ευρώπη», έγραψε στο Twitter η Barley, που είναι η επικεφαλής υποψήφια των Σοσιαλδημοκρατών για τις ευρωεκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης