Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

«Γαλάζια Πατρίδα»: Σενάριο για απόβαση των Τούρκων σε νησιά του Αιγαίου και το μήνυμα Akar στην Ελλάδα

«Γαλάζια Πατρίδα»: Σενάριο για απόβαση των Τούρκων σε νησιά του Αιγαίου και το μήνυμα Akar στην Ελλάδα
Σε εξέλιξη η μεγάλη ναυτική άσκηση της Τουρκίας «Γαλάζια Πατρίδα»
Αμετακίνητη από τις θέσεις εμφανίζεται η Άγκυρα, διαμηνύοντας από τη μία πλευρά ότι εργάζεται από κοινού με την Αθήνα για τη βελτίωση των διμερών σχέσεων, και από την άλλη πλευρά τονίζοντας ότι θα προστατέψει τα δικαιώματα της στο Αιγαίο.
«Εντός του πλαισίου των σχέσεων καλής γειτονίας επιδιώκουμε να βελτιώσουμε τις διμερείς μας σχέσεις με τη γείτονα Ελλάδα με μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και εντός του πλαισίου των επαφών μας.
Εργαζόμαστε για να βελτιώσουμε τις τρέχουσες σχέσεις μας προστατεύοντας τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και του έθνους μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Hulusi Akar, κατά τη διάρκεια επιθεώρησης της μεγάλης ναυτικής άσκησης «Γαλάζια Πατρίδα».

Η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα»

Εν τω μεταξύ, το σημερινό σενάριο της άσκησης «Γαλάζιας Πατρίδας» προβλέπει απόβαση σε νησί εχθρικής χώρας στο Αιγαίο.
Στο πλαίσιο αυτό, το  εγχώριας κατασκευής πολεμικό πλοίο Bayraktar κατέφτασε στον κόλπο της Σμύρνης και πλησίασε το νησί «Χεκιμλί», το οποίο, σύμφωνα με το σενάριο, ανήκει σε εχθρική χώρα.
Κομάντος αμφίβιων καταστροφών αποβιβάστηκαν από το πλοίο για να επιχειρήσουν να καταλάβουν το εν λόγω νησί.
Νωρίτερα, πλοία-ναρκαλιευτές καθάρισαν τις ακτές γύρω από το νησί του εχθρού από νάρκες, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας διάδρομος ασφαλείας στους κομάντος, ενώ παράλληλα δημιουργήθηκε κι ένα «δίχτυ ασφαλείας» στον αέρα με ελικόπτερα ΑΤΑΚ να παρακολουθούν και να συνεπικουρούν την απόβαση.
Το πλοίο Μπαϊρακτάρ, στο οποίο τη Δευτέρα επιβιβάστηκαν τανκ και κομάντο για να προβούν στην επιχείρηση απόβασης σήμερα στο Αιγαίο.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης