Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σταθεροποιητικές τάσεις για το πετρέλαιο - Στο +0,44% το Brent

Σταθεροποιητικές τάσεις για το πετρέλαιο - Στο +0,44% το Brent
Το αμερικανικό αργό είχε οριακά κέρδη 0,07%
Σταθεροποιητικά κινήθηκε  σήμερα Τρίτη (5/3) το πετρέλαιο, παρά τις ανησυχίες στις τάξεις των επενδυτών ότι η εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα δε θα αντισταθμίσει τα αυξανόμενα σημάδια επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας.
Ειδικότερα, το προθεσμιακό συμβόλαιο Μαΐου 2019 για το Brent ενισχύθηκε +0,44% στα 65,96 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το προθεσμιακό συμβόλαιο Απριλίου 2019 για το αμερικανικό αργό σημείωσε οριακή άνοδο της τάξης του 0,07% στα 56,63 δολ. ανά βαρέλι.

Οι τιμές του πετρελαίου έχουν ενισχυθεί σημαντικά κατά το τρέχον έτος, δεχόμενες στήριξη κυρίως από τη συμφωνία του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας για περικοπές στην παραγωγή τους κατά 1,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, η αυξημένη παραγωγή στις ΗΠΑ έχει οδηγήσει σε άνοδο της παγκόσμιας προσφοράς κατά σχεδόν 3 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ η επιβράδυνση στις οικονομίες της Ασίας και της Ευρώπης έχει επηρεάσει τη ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό».

«Το 2018 ήταν το ασθενέσθερο έτος στην ανάπτυξη της ζήτησης από το 2011», ανέφερε σε σημείωμά της η Bank of America Merrill Lynch.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να δημοσιευθούν τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα οποία αφορούν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ για την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης