Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίσημο αίτημα από 12 κόμματα για αποκλεισμό του Orban από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα

Επίσημο αίτημα από 12 κόμματα για αποκλεισμό του Orban από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα
Επίσημο αίτημα από 12 κόμματα για αποκλεισμό του Orban από το ΕΛΚ
Δώδεκα κόμματα που ανήκουν στο κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) κατέθεσαν επίσημο αίτημα για τον αποκλεισμό του Ούγγρου πρωθυπουργού Viktor Orban και του κόμματός του Fidesz.
Η απόφαση θα ληφθεί στις 20 Μαρτίου 2019, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο.
«Δώδεκα κόμματα μέλη του ΕΛΚ από εννέα χώρες ζήτησαν τον αποκλεισμό ή την αναστολή του Fidesz, και αυτό θα συζητηθεί στην Πολιτική Συνέλευση στις 20 Μαρτίου.
Η απόφαση ανήκει σε όλα τα μέλη του ΕΛΚ και δεν μπορώ να προβλέψω ποιο θα είναι το αποτέλεσμα αυτής της συζήτησης», τόνισε ο Joseph Daul.
Ο Ούγγρος πρωθυπουργός προκάλεσε σάλο με μια εκστρατεία εναντίον του προέδρου της Κομισιόν Jean Claude Juncker, (μέλους, όπως αυτός, του ΕΛΚ, του μεγαλύτερου πολιτικού σχηματισμού στους κόλπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου), κατηγορώντας τις Βρυξέλλες ότι υποστηρίζουν τη μετανάστευση.

Κόντρα με την Κομισιόν

Αμείωτη συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της Κομισιόν και της κυβέρνησης Orban στην Ουγγαρία, με αφορμή την ουγγρική εκστρατεία κατά της μετανάστευσης.
Η αντιμεταναστευτική εκστρατεία της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, η οποία επιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διαστρεβλώνει την αλήθεια και το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ θα απαντήσει με ίση δύναμη για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.
Οι σχέσεις ανάμεσα στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το εθνικιστικό κόμμα Fidesz του Ούγγρου έχουν επιδεινωθεί μετά τη μεταναστευτική κρίση του 2015, όταν ο Orban ανέπτυξε τις σκληροπυρηνικές αντιμεταναστευτικές πολιτικές του, όπως τονίζει το Reuters.
Η Ουγγαρία άρχισε πρόσφατα μια κυβερνητική ενημερωτική εκστρατεία με αφίσες και ολοσέλιδες καταχωρίσεις στον Τύπο, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean Claude Juncker και ο δισεκατομμυριούχος Αμερικανός επενδυτής George Soros επιδιώκουν να ανοίξουν την Ουγγαρία στους μετανάστες.
Η Επιτροπή το απέρριψε ως «γελοία θεωρία συνωμοσίας», όμως το Σαββατοκύριακο ο κ. Orban δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική Welt am Sonntag πως στις αφίσες θα στοχοθετηθεί σύντομα και ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Fr, Timmermans.
«Η Επιτροπή υπήρξε σαφής σχετικά με τη γνώμη μας για την εκστρατεία της ουγγρικής κυβέρνησης που διαστρεβλώνει την αλήθεια και επιδιώκει να ζωγραφίσει μια σκοτεινή εικόνα μιας μυστικής συνωμοσίας δήθεν για να έρθουν περισσότεροι μετανάστες στην Ευρώπη», δήλωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.
«Είτε η εκστρατεία αυτή στοχοθετεί ή επιτίθεται στον πρόεδρό μας, τον αντιπρόεδρό μας είτε σε οποιαδήποτε άλλα μέλη του προσωπικού του θεσμού μας, θα απαντήσουμε και θα υπερασπιστούμε τη δουλειά μας με ίση δύναμη απέναντι στις αναλήθειες και την απατηλή ρητορεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης