Τελευταία Νέα
Πολιτική

Μπακογιάννη: Σε κίνδυνο το αναπτυξιακό πρόγραμμα στον Πειραιά, αν το ΚΑΣ τον ανακηρύξει αρχαιολογικό χώρο

Μπακογιάννη: Σε κίνδυνο το αναπτυξιακό πρόγραμμα στον Πειραιά, αν το ΚΑΣ τον ανακηρύξει αρχαιολογικό χώρο
Η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννη Δραγασάκη
Τον κίνδυνο να μην υλοποιηθεί το αναπτυξιακό πρόγραμμα και η μελέτη διαχείρισης του ΟΛΠ σε περίπτωση που ο Πειραιάς και η ευρύτερη ζώνη του λιμανιού χαρακτηριστούν ως αρχαιολογική ζώνη, επισημαίνει σε ερώτηση της προς τον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.
Όπως σημειώνει η κ. Μπακογιάννη, στην αυριανή (5/3/2019) συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου θα ληφθεί απόφαση για την έγκριση ή απόρριψη του συγκεκριμένου σχεδιασμού, καθώς το ζήτησε η Επιτροπή Σχεδιασμού Ανάπτυξης και Σχεδιασμού Λιμένων και αν η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά ανακηρυχθεί αρχαιολογικός χώρος, θα προκληθούν πρόσθετες καθυστερήσεις στα επενδυτικά έργα, καθώς όλες οι διαδικασίες θα υπόκεινται πλέον στους περιορισμούς της αρχαιολογικής νομοθεσίας.
«Μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει και την εμπρόθεσμη ολοκλήρωση της συναλλαγής μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και COSCO διότι η συμφωνημένη μεταβίβαση του υπόλοιπου 16% στην COSCO προϋποθέτει την περάτωση των επενδυτικών έργων.
Πρακτικά, οι καθυστερήσεις λόγω της αρχαιολογικής νομοθεσίας τινάζουν στον αέρα τον αναπτυξιακό σχεδιασμό για το λιμάνι του Πειραιά», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.
Τέλος, ρωτά αν έχει γνώσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης για το σχεδιασμό του Υπουργείου Πολιτισμού να χαρακτηρίσει τον Πειραιά αρχαιολογικό χώρο και σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί αυτή η εξέλιξη τι προτίθεται να πράξει.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης